Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya Bayramı hakkında bilgi

        Yaygın olarak kiliselerde düzenlenen ayinlerin dışında, kutlandığı ülkeye göre değişik gelenekleri olan Paskalya Bayramı ne zaman kutlanacak? Paskalya Bayramı kimler tarafından ne için kutlanır? İşte detaylar...

        PASKALYA BAYRAMI NEDİR?

        İsa’nın dirilişini dile getiren Paskalya, Hıristiyanlık’ın en büyük bayramı sayılır. Paskalya Günü, ilkbahar gün dönümünün yaşandığı 21 Mart’ta dolunayın görülmesinden sonraki ilk pazar günüdür. Bu nedenle Paskalya Günü’nün tarihi değişebilmekle birlikte genellikle, Paskalya tarihi için nisan ayının ikinci pazarı önerilir.

        PASKALYA BAYRAMI EATALY'DE KUTLANIYOR!

        Lezzet düşkünlerinin yaşam alanı Eataly İstanbul, 26-27 Mart 2016 tarihleri 12:00-18:00 arası Paskalya Bayramı’nı kutluyor. Eataly’nin çocuk misafirlerine özel Kidsnook eğitmenleri eşliğinde yapılacak etkinlik süresince rengarenk yumurta boyama aktivitesi gerçekleşecek. Ücretsiz gerçekleşecek aktiviteler boyunca çocukların hayal gücü ve yaratıcılıkları Eataly’de sergilenecek.

        Eataly Market’nde Paskalya Bayramı’na özel hazırlanan tavşan ve yumurta şekilli çikolatalar ve yine Paskalya Günü özel Colomba Kek’i satışa sunulacak.

        Paskalya Günü’ne özel sunulan lezzetler ve ücretsiz çocuk aktivitelerinin tadını çıkarmak için Eataly İstanbul’u ziyaret edebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ