Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Sabancı suikastı faili İsmail Akkol yine ifade vermedi, dava ertelendi

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        İstanbul 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya İsmail Akkol katıldı. Sakalsız olan Akkol'un tutuklandığı gün giydiği kıyafetlerle geldiği dikkat çekti. Sabancı ailesini avukat Vehbi Kahveci temsil etti.Akkol'un üç yakını da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşmada, davanın firari sanığı Fehriye Erdal'ın yakalanamadığını belirten mahkeme heyeti, İsmail Akkol'un yakalanarak tutuklanması nedeniyle hakkındaki kırmızı bülten çıkartılmasına ilişkin talebin iadesi için karar verildiğini belirtti.

        DOSYALARI ALINCA SAVUNMA YAPACAĞIM

        Savunması için söz verilen İsmail Akkol, "İddianame diye 16 sayfalık bir yazı var elimde. Başka hiçbir şey yok. Dosyanın tamamını almak istiyorum. Dosyanın tamamını bana verildikten sonra savunmamı yapacağım" dedi.

        TECRİT İDDİASI

        Cezaevinde hücrede tutulduğunu belirten Akkol, "Bulunduğum alan komple bomboş. Hücremde yalnızım. Bulunduğum koridorda kimse bulunmamaktadır. Düşüp yaralansam yardım isteyecek kimse bulunmamaktadır. İletişim hakkım yok edildi. Dışarı ile bağım kesildi. Tecrit edildim. Bana verilen iddianameyi bile cezaevi idaresi bir hafta sonra teslim etti" diye konuştu.

        ADALET İÇİN GELDİM

        Neden geldiğine ilişkin açıklama yapacağını belirten Akkol, Berkin Elvan, Hasan Ferit Gedik, Dilek Doğan'ın öldürülmesine konuşmasında değindi. 20 yıl sonra neden geldim? diyerek konuşan Akkol, "İnsanlar günlerce bunu tartıştı. Sanki gelişim izne tabiiymiş gibi. Ne zaman gelip gelmeyeceğime karar verecek tek şey Türkiye devriminin çıkarlarıdır. Hiç kimse iki savaşçının neden geldiğini sorgulama hakkında sahip değildir. Çünkü cevap yalın, adalet için."

        AÇLIK GREVİNE BAŞLAMIŞ

        Fadik Adıyaman'ın, sırf kendisi ile yakalandığı için tecrit koşullarında tutulduğunu öne süren Akkol, "Fadik Adıyaman bu durumu protesto etmek için açlık grevi yapıyor. Ben de aynı gerekçelerle açlık grevine başladım" dedi.

        TAHLİYE EDİLSİN

        Akkol'un avukatlarından Oya Arslan, "Müvekkilim Söke'deki soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Müvekkilim yönünden bir kişinin beyanının dışında, kuvvetli suç şüphesini oluşturacak somut delil bulunmamaktadır. Tutuklama yersizdir. delil durumu dikkate alınarak tahliyesine karar verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

        Avukatlar dava dosyasının 20 klasör olduğunu ve temin edemediklerini belirterek dosyanın tamamının müvekkillerine gönderilmesini talep etti.

        ÖNCEDEN VERİLEN KARAR

        Sabancı ailesinin avukatı Vehbi Kahveci ise Akkol'un avukatlarından Oya Arslan'ın beyanına katılmadığını belirterek, hakkında daha önceden verilmiş gıyabi tutuklama kararının bulunduğunu bu kararın mahkeme tarafından uygulandığını söyledi.

        DURUŞMA ERTELENDİ

        Dosyanın bir örneğinin İsmail Akkol'a gönderilmesine ve tutukluluğun devamına karar veren mahkeme savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ