Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa MHP Genel Sekreteri, olağanüstü kurultay kararını eleştirdi

        MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP için olağanüstü kurultay kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi hakiminin, parti avukatına, gerekçeli kararın hazır olmadığını ve birkaç gün sonra ancak yazılabileceğini ifade ettiğini belirterek, "Buna rağmen, birkaç saat içerisinde kaleme alınması mümkün olmayan bir gerekçeli kararı hazırlayarak, kamuoyuna açıklaması oldukça manidardır." ifadelerini kullandı.

        Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, muhalifler için "truva atı" benzetmesi yaparak, MHP'de kaos ortamı oluşturmaya heveslenenlerin gerçek yüzünün zamanla ortaya çıkacağını savundu.

        MHP'nin, Türkiye'de kirli oyunlar tezgahlamaya çalışan iç ve dış odakların karşısında olduğunu ifade eden Büyükataman, "Krizleri fırsat telakki eden siyaset terzileri yine ortalığa dökülmüş, yeni senaryolarla Türk siyasetini tanzim işgüzarlığına girmişlerdir. Milli iradeyi zimmetine geçirmeye çalışan bu milli irade dolandırıcılarına elbette karşı koymak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

        Mahkemenin verdiği olağanüstü kurultay kararının paralel yapı yandaşlarında ve HDP'lilerde büyük bir sevince vesile olduğunu ileri süren Büyükataman, "Yaşananlar, partimizce görevden el çektirilen bir il başkanının Facebook hesabından 25 Mart'ta paylaştığı 'Az önce Hakimler kararnamesi yayınlandı ve korktuğumuz olmadı.

        12. Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi görevine devam edecek. Kongre artık kaçınılmaz. Camiamıza hayırlı olsun' mesajını akıllara getirmiştir. Bu mesaj mahkeme kararının önceden bilindiğini doğrular niteliktedir" iddiasında bulundu.

        "Mahkeme hakiminin, partimizin avukatına, kararın hazır olmadığını ve birkaç gün sonra ancak yazılabileceğini ifade etmiş olmasına rağmen, birkaç saat içerisinde kaleme alınması mümkün olmayan bir gerekçeli kararı hazırlayarak kamuoyuna açıklamış olması da oldukça manidardır" görüşünü savunan Büyükataman, bu gelişmelerin, mahkemenin gerekçeli kararının daha önceden hazırlandığına ve mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğine yönelik kaygılarını artırdığını öne sürdü.

        Kararı temyize götüreceklerini bildiren Büyükataman, "Yargıya müdahale edenler ve birileri adına karar veren hakimler 'Ayarıyla oynadığın kantar, gün gelir seni de tartar' sözünü akıllarından çıkarmamalıdır." ifadesini kullandı.

        " Büyükataman, mücadelenin " Ülkücülerle, Ülkücü Hareketi bitirme planları yapanlar arasında olduğunu öne sürdü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ