Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Güvercin yüzünden cinayete haksız tahrik indirimi istendi

        Beycan ÜÇKARDEŞ / ADANA

        Adana'da 17 Şubat 2016 günü Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda; oğlunun damda güvercin beslediği için çıkan kavgada Fahrettin Akkabak'ı (54) öldüren Mehmet Güllüler'i de (44) yaralayan Mustafa Doğanlar (53) hakkında soruşturma tamamlandı. Doğanlar hakkında, "Kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs" suçundan Adana 10. Ağır Ceza mahkemesinde müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

        GÜVERCİN YÜZÜNDEN

        Olay, 17 Şubat 2016 günü Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi 58191 sokakta gece yarası meydana geldi. İddianameye göre sanığın oğlu Mehmet Doğanlar'ın evlerinin damında güvercin beslemesinden, 3'üncü katta oturan halası Zeynep Kalem rahatsız oldu. Hala, rahatsızlığını damadı Mehmet Güllüler'e anlattı. Cinayet gecesi Mehmet Güllüler ve Fahrettin Akkabak alkollü şekilde Mustafa Doğanlar'ın evinin önüne giderek, güvercin beslenmesinden dolayı verilen rahatsızlığı belirtip, küfür etti. Mustafa Doğanlar de gelenleri ‘Gidin' diye uyardı. Bağırmaya devam eden Fahrettin Akkabak sert bir cisimle Mustafa Doğanlar'a vurdu.

        AV TÜFEĞİ İLE ATEŞ AÇTI

        Evine gidip av tüfeğini alan Mustafa Doğanlar da 2 kişiye ateş etti. Fahrettin Akkabak hayatını kaybederken, Mehmet Güllüler de ağır yaralandı. Kendisi de elinden yaralanan Mustafa Doğanlar, olaydan 4 gün sonra yakalandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ