Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'hayırcı' vekillere uyarı

        ÖMER TOPSAKAL / HABERTÜRK TV

        Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, basına kapalı toplantı yaptı, milletvekilleriyle buluştu.Yaklaşık 3 saat süren toplantıda 25 milletvekili söz aldı.CHP'li vekillerin büyük çoğunluğu 'hayır' oyu verilmesi gerektiğini savundu.

        Habertürk’ün edindiği bilgilere göre, CHP’li vekiller 'hayır' oyunu iki ayrı başlığa dayandırdı.

        Bazı milletvekilleri, “Dokunulmazlığımız kaldırıldığı andan itibaren cezaevine gireriz, bu adil değil, siyasi kararlar verilecek” görüşünü savundu.CHP'li vekillerin ikinci gerekçesi ise, AK Parti’nin teklifinin Anayasa'ya aykırı olduğu yönündeydi.

        3 saate yaklaşan toplantıda son sözü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu aldı.

        Kılıçdaroğlu önce 'evet' kararının temel nedenini anlattı “bu bizim ilkesel tutumuzdur” dedi.CHP lideri, 'hayır' oyu vereceği yönünde basına açıklama yapan milletvekillerini de eleştirdi.

        Kılıçdaroğlu, "Benim bir stratejim var. O strateji doğrultusunda süreci yönetmeye çalışıyorum. Ancak yaptığınız açıklamalar bu stratejiyi açığa düşürüyor. Kamuoyunda partinin tartışıldığı gibi bir algı oluşuyor. Sanki hemen yarın Genel Kurul'da oylama yapılacakmış gibi açıklamalar yapmanız doğru değil. Daha henüz komisyonda dahi teklif görüşülmedi. Hemen tavır alıyorsunuz. Bu da bizi zora sokuyor, toplumun da bize güveni kalmıyor." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ