Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yaşlı kadın Dizan Aydın'ı öldüren hırsız Turhan K.'ye müebbet

        Malatya'da yaşlı kadının öldürülmesine ilişkin görülen davanın ikinci duruşmasında, katil zanlısına cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, yağmadan da 12 yıl hapis cezası verildi.

        Yaşlaşık 7 ay önce Dizan Aydın (83), evine gitmek için apartman girişinde bıçaklı saldırıya uğramış, boynundaki altın kolye ile çantası çalınmıştı. Olaydan sonra yakalanan cinayet şüphelisi Turhan K. ve altın kolyenin kuyumcuda atılmasına aracılık eden arkadaşı Rebiha T., tutuklanmıştı.

        Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada, mahkeme heyeti, dosyanın tamamlandığına kanaat getirerek yargılamayı sonlandırdı. Sanık Rebiha T.'nin avukatı Mehmet Nuri Koşar, müvekkilinin olayda suçsuz olduğunu ve altın kolyenin nerede alındığını bilmeden satışına aracılık ettiğini söyleyerek, beraatini talep etti.

        Mahkeme heyeti, katil zanlısı Turhan K.'ya cinayetten dolayı ağırlaştırılmış müebbet, yağma suçundan da 12 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, altın kolyenin kuyumcuda bozdurulmasına aracılık eden Rebiha T.'ye ise hırsızlık mala aracılık etme suçundan 7.5 ay hapis cezası verdi ve hükmün açıklanmasını geri bırakarak, cezayı erteledi.

        20 Ekim 2015 tarihinde meydan gelen olayda, eşi emekli öğretmen olan 2 çocuk annesi 83 yaşındaki Dizan Aydın, Fuzuli Caddesi'ndekiCeyhan Apartmanı girişinde bıçaklı saldırıya uğrayarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Yaşlı kadın öldürüldükten sora boynundaki altın kolye ile çantası çalınmıştı. Olaydan 55 saat sonra cinayet şüphelisi Turhan K. ve arkadaşı Rebiha T., yakalanarak gözaltına alınmıştı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ