Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır'dan dokunulmazlık açıklaması: Olumlu yaklaşım içindeyiz

        CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması konusundaki kanun teklifine olumlu yaklaştıklarını belirterek, "Tabii bağlayıcı bir grup kararı söz konusu olamaz, milletvekili arkadaşlarımız özgür iradeleri ve vicdanları ile tercihlerini yapacaktır." dedi.

        Sındır, partisinin Balıkesir il başkanlığını ziyaretinde, TBMM'nin yüce bir meclis olduğunu söyledi.

        Kürsü dokunulmazlığının önemine işaret eden Sındır, şöyle konuştu:

        "Milletvekili arkadaşlarımızın, bizlerin bir kere kürsü dokunulmazlığı mutlak olmak zorundadır. Ne benim şu an size ifade ettiğim düşüncelerimin önünde engel olmalı, ne milletvekili arkadaşlarımın. Meclis'te ve dışarıda kürsü dokunulmazlığı yani düşünce, ifade özgürlüğü, şiddete varmayan ve şiddeti teşvik etmeyen düşüncenin özgürlüğü bizler için de milletvekilleri için de bir dokunulmazlık vesilesi olmak zorundadır. Milletin vekiliyiz. Bizler milletin isteklerini ifade edemeyecek bir baskı altında kalırsak bu kabul edilemez bir durumdur. Böyle bir durumda demokrasiden bahsedilemez. Böyle bir durumda artık TBMM'de milletin iradesini temsiliyet de ortadan kalkmış olur."

        Partisinin tüzüğünde de bahsedildiği şekilde dokunulmazlığın mutlak olması gerektiğini anlatan Sındır, "Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi biz buna 'evet' noktasındayız. Bu kanun teklifine olumlu yaklaşım içerisindeyiz. Tabii bağlayıcı bir grup kararı söz konusu olamaz, milletvekili arkadaşlarımız özgür iradeleri ve vicdanları ile tercihlerini yapacaktır." ifadelerini kullandı.

        Ziyarette, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Mehmet Tüm ile İl Başkanı Ender Biçki ve partililer hazır bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ