Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Faruk Çelik'ten şehit Sedat Sağır'ın ailesine taziye ziyareti

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Diyarbakır'daki bombalı saldırı hakkında, "O çukurun kapatılmaması gerekiyor. İbret olarak bu milletin gidip o çukuru görmesi gerekiyor" dedi.

        Bakan Çelik, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda şehit düşen Uzman Onbaşı Sedat Sağır'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa milletvekilleriyle birlikte Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör operasyonlarında şehit düşen Uzman Onbaşı Sedat Sağır'ın taziyesine katılmak için Şanlıurfa'ya geldi. Bakan Çelik, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek, Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü ve diğer milletvekilleriyle birlikte Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda şehit düşen Uzman Onbaşı Sedat Sağır'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

        İpekyol'daki Yekbun Gerger taziye evine gelen Bakan Çelik'i, şehit ailesi karşıladı. Bakan Çelik, taziye evinde şehidin babasına sarılarak Allah'tan sabır diledi. Bakan Çelik'in taziye ziyaretinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Vali Yardımcısı Uğur Sezer'de hazır bulundu.

        Taziye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bakan Çelik, şunları kaydetti:

        "Şehit kardeşimiz Sedat Sağır'ın taziyesi için 9 milletvekili arkadaşımla beraber sabah Ankara'dan çıkıp Urfa'ya geldik. Şehidimizin babası Mehmet beye taziyelerimizi ilettik. Metanetlerine, bu ülke bağlılıklarına, bu ülkenin birliğine, beraberliğine, en üst düzeyde güç vermelerinden dolayı kendilerinden Allah razı olsun diyorum. Milletimizin, memleketimizin, doğudan batıya, güneyden kuzeye her bir tarafında al yıldızlı bayrağımızın altında birlik, beraberlik istikametinde herkesin kalbi çarpıyor. Şehidimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Hakkını o bize helal etsin temennisinde bulunuyorum çünkü o her şeyini bu vatan için verdi. Devlet ve millet olarak bizde ailenin yanındayız. Zor günler bugünler. Geçmişte de bu zor günlerimiz oldu. Millet en üst düzeyde fedakarlığını ortaya koydu. İnşallah bu dayanışma ile bu şerh odakları ülkemizden temizlenmesi konusunda elimizden gelen neyse bu dayanışma içerisinde çözeceğimizin inancı içerisindeyiz."

        Diyarbakır'daki patlama ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

        "Bu hain güçlerin, şer odaklarının piyonu örgüt askerimizi, polisimizi şehit ediyor ve ibretliktir medya bunu gerektiği kadar gündeme getiremiyor. Bunu ele almıyor. Başka olayları nasıl abarttıklarını hepimiz biliyoruz. Geldi orada 16 tane kürt kardeşimizi, çocuğuyla, yaşlısıyla büyüğüyle 15 tonluk bombalarla şehit ettiler. O çukuru görüyorsunuz. O çukurun kapatılmaması gerekiyor. İbret olarak bu milletin gidip o çukuru görmesi gerekiyor. Böyle bir vahşeti yapan bir örgütün bu milletin hakkıyla, hukukuyla bir alakası yok. Bu milletin öteden beri zehir zemberek bir düşmanıdır ve Allah'ın izniyle bunların hakkından geleceğiz. Her gün maskeleri düşüyor. Gerçek kimlikleri ortaya çıktı. Ne kürt, ne arap ne zaza diyor bütün insanlık düşmanı içlerini kaplamış düşmanca bir şekilde milletimizin üzerine gelmeye devam ediyorlar. Gerekli cevabı alacaklar. Tarihte destan yazmış bu millet yine bütün unsurlarıyla 80 milyon dayanışma içerisinde olduğumuz şu anki gibi onların üstesinden geleceğiz."

        Bakan Çelik, açıklamanın ardından şehirdeki başka taziyelere katılmak için ayrıldı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ