Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep'te DAEŞ'in hücre evinde operasyon düzenlendi

        Yusuf KILIÇ/GAZİANTEP

        Gaziantep'te terör örgütü DAEŞ'in sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz'ın 19 Mayıs tarihinde gizlendiği hücre evine yapılan polis operasyonu sırasında üzerindeki bomba düzeneğini patlatarak parçalanmasının ardından örgüte yönelik operasyonlar sürüyor.

        19 Mayıs'taki operasyonun ardından gözaltına alınan Yunus Durmaz'ın kardeşi Hacı Ali Durmaz ve eşi Nesibe Durmaz ile birlikte 10 kişinin Emniyet Müdürlüğü'nde verdikleri ifadeler doğrultusunda belirlenen adreslere Terörle Mücadele ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Sabah erken saatlerde Güneykent Mahallesi'nde düzenlenen operasyonun ardından özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin de katıldığı Türktepe Mahallesi Türktepe Sokak'ta bir operasyon daha düzenlendi.

        DAEŞ'e ait hücre evinin bulunduğu öne sürülen bölge ablukaya alınırken, özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Operasyonun düzenlendiği sokak ve çevresine giriş çıkışlar yasaklanırken, olası durumlara karşı ambulans ve itfaiye ekipleri de hazır bulunduruldu.

        Operasyonun düzenlendiği sokakta bulunan Avusturya plakalı bir araç, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından incelenmek üzere çekiciye yüklenerek emniyete götürüldü.

        Bu arada bölgede bulunan Türktepe İlkokulu ile Yazıcık Ortaokulu'nda okuyan öğrencilerin aileleri, özel harekat ekiplerini görünce büyük tedirginlik yaşadı. Vatandaşlar operasyon bölgesine koşarken çocuklarında bir sorun olup olmadığını polise sordu. Okullardaki çocukların ise operasyon nedeniyle teneffüse de çıkarılmadığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ