Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak şehitleri Mehmet Düzenli ve Cuma Bilek memleketlerine uğurlandı

        Melih Yiğit/ŞIRNAK

        Şırnak'ın Uludere İlçesi Kuzey Irak Sınırı'nda dün akşam PKK'lılarla girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit olan Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli ve sabah saatlerinde Bahçelievler mahallesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekât polisi Cuma Bilek'in cenazeleri memleketlerine uğurlandı.

        Düzenli ve Bilek için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Abdullah Baysar, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, şehitlerin silah arkadaşları ve geçici köy korucuları katıldı.

        Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşının alana getirilmesiyle başlayan törende, şehitleri için dualar okundu. Şehitlerin naaşları tören mangası tarafından omuzlanarak ambulanslara götürülürken, silah arkadaşları, koşar adımlarla gelerek şehit meslektaşlarının cenazelerini omuzladı. Salavatlar getiren güvenlik güçleri, şehitleri ambulanslara kadar taşıdı.

        Ardından, Şehit Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli'nin naaşı Konya'ya, Özel Harekât polisi Cuma Bilek'in naaşı Hatay'a gönderildi.

        HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

        Şırnak 'da PKK'lı teröristler tarafından açılan ateşte şehit olan özel harekat polisi 28 yaşındaki Cuma Bilek'in Hatay'daki baba ocağına ateş düştü.

        Merkez Antakya İlçesi'nin Açıkdere Mahallesi'nde oturan 5 çocuk sahibi baba Abdullah ve anne Fatma Bilek'e acı haberi Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, beraberindeki polis, askeri yetkililer ve sağlık ekipleriyle birlikte verdi. Acı haberle baba evinden feryatlar yükseldi.

        Haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları da eve akın etti. Baba evine Türk bayrakları asılırken, camiden de şehidin selası verildi. Melahat Bilek ile evli olan 3 yaşında Fatma Hilal ve 1 yaşında Elif Duru adında 2 çocuk sahibi Cuma Bilek'in 8 yıllık polis olduğu, Kahramanmaraş'ta görev yaparken 28 Nisan'da geçici görevle Şırnak'a gönderildiği belirtildi. Şehit polis, saat 15.00'te düzenlenecek törenin ardından Açıkdere Mahallesi'nde toprağa verilecek. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ