Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da Sedat Şahin'in silah deposuna baskın

        NİHAT ULUDAĞ / İSTANBUL

        İstanbul Beyoğlu'nda bir eve yapılan baskında, organize suç örgütü liderliğinden daha önce birçok kez gözaltına alınan Sedat Şahin'in adamlarına ait olduğu belirlenen çok sayıda kaleşnikof, tabanca ve mermilere el konuldu. Operasyonda gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı.

        İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütü lideri Sedat Şahin'in adamlarının silahlandığı bilgisi üzerine operasyon için harekete geçti.

        Organize suç örgütü lideri Sedat Şahin'in adamlarına ait Beyoğlu'ndaki bir eve baskın düzenlendi. Evde yapılan aramalarda, 5 adet kaleşnikov silah, 2 adet tabanca, 2 adet otomatik Thomson tabanca, bin 700 adet kaleşnikof silah mermisi, 10 adet kaleşnikov şarjörü ve 1 adet dürbün ele geçirildi.

        Silahları temin ederek depolayan Sedat Şahin'in 2 adamı da tutuklandı. Ayrıca, "izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme ve nakletme" suçlarından firari olarak aranan Oktay Ö. de gözaltına alındı.

        Organize suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin, 1.5 yıl önce Nişantaşı'nda silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

        Olayla ilgili olarak Sedat Şahin'in, karşı gruba yönelik eylem hazırlığı içinde olduğu iddiaları üzerine polis operasyon düzenlemiş, Şahin aranmaya başlanmıştı. Yakalama kararının ardından adliyeye gelen Sedat Şahin, ifadesinin alınmasının ardından serbest kalmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ