Sirkeci'de vapur kazası! Araçlar vapurda mahsur kaldı
İskeleye çarpan arabalı vapurda 2 yolcu yaralandı, araçlar mahsur kaldı
Sirkeci'de, Harem-Sirkeci seferini yapan feribot , iskeleye çaptı. Çarpmanın etkisiyle inmek için bekleyen yolcuların bazıları savrularak yere düşerken, geri geri çıkartılarak iskeleye ters şekilde yanaştırılan feribottan araçlar çıkartıldı.
Olay, Sirkeci iskelesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Harem Sirkeci seferini yapan feribot yanaşacağı sırada iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle inmek için bekleyen bazı yolcular savrularak yere düştü. Olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Düşerek yaralanan feribot yolcuları olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sıkışan feribot kapısı ise bir türlü açılmadı. Bunun üzerine feribot geri geri çıkartılarak iskeleye ters şekilde yanaştırıldı. Feribottaki araçlar bu şekilde indirilirken hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.
İDO'DAN YAZILI AÇIKLAMA
Sirkeci'de arabalı vapurun iskeleye çarpmasıyla ilgili İDO'dan yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, "İDO'nun Sirkeci-Harem araba vapuru hattında, saat 16:30 sularında, Harem'den kalkıp Sirkeci'ye yanaşmakta olan Zeytinburnu adlı araba vapurunun, yanaşma manevrası sırasında iskeleye sert yaslanması sonucunda 2 yolcumuz yaralanmıştır. Yaralılar tedavi için hastaneye gönderilmiştir" denildi.