Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa TUREB Başkanı Zeki Apalı gezi uyarısında bulundu

        Aykut YILMAZ/ANKARA

        Osmaniye’de 7’si çocuk 14 kişinin can verdiği tur faciası, gözleri bu tür okul gezilerine çevirdi. Kazaya ihmaller zincirinin neden olmasını değerlendiren Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı, havaların ısınmasıyla birlikte artan kaçak tur faaliyetlerine karşı vatandaşları ve yetkilileri uyardı.

        Rehberlerin tur aracını ve şoförleri denetlediğini söyleyen Apalı, tespit ettikleri tehlikeyi önce geziyi düzenleyenlere, sonuç alamazlarsa mülki amirliğe bildirdiklerini vurguladı.

        ‘KONTROLDE ORTAYA ÇIKAR’

        Osmaniye’deki kazada rehber de acente de olmadığını belirten Zeki Apalı şunları söyledi: “Orada İl Kültür ve Turizm Müdürü yetkilisi bu araçları durdursaydı, belgelerini sorsaydı, aracın listesine, kapasitesine ve içindekilere baksaydı bu kaza önlenebilirdi. Okullarda rehbersiz, kaçak tur faaliyeti çok yaygın. Geçen hafta Eskişehir’e gittim. Oradaki turizmcilerle görüştüm. Eskişehir’den Anıtkabir’e 40 kişilik araçlarla 60-65 çocuk gönderdiklerini öğrendim. Anıtkabir Komutanlığı kapıda kontrol etse, ‘Kaç kişi var bu araçta?’ dese, her şey ortaya çıkacak...”

        Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi ise MEB’e bağlı okulların organizasyonlarında standartları taşıyan araçlar kullanıldığını söyledi. Selvi, şöyle konuştu: “Okullar dışında özellikle veliler bir araya gelerek çocuklarıyla aileleriyle organizasyonlar yapıyor. Buradaki problem standardın dışına çıkılması. Bu olayda da ilçe milli eğitimimizin, okulun, öğretmenlerimizin bir organizasyonu söz konusu değil. Her taşıma yapan aracı MEB kabul etmez.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ