Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Midyat'ta iki kadın polis memuru şehit oldu

        Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda 2 kadın polis şehit düştü, 2 kişi yaşamını yitirdi, 30'u aşkın kişi yaralandı. Mardin'in Midyat ilçesinde, emniyet müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un 4 yaşında bir kızı olduğu ve hamile olduğu ortaya çıktı. Eşi Cumhur Özsoy'un da aynı yerde geçen sene yaralandığı öğrenildi. Patlamada yaralananlardan kadın polis memuru Şerife Özden Kalmış, kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen şehit düştü. Şehidin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün koruması olduğu ve 5 aylık evli olduğu öğrenildi.

        Edirneli polis memuru 32 yaşındaki Nefize Özsoy'ın baba ocağına ateş düştü. Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan'ın Nefize Özsoy'ın anne ve babasının yaşadığı eve giderek acı haberi verdi. Evden feryatlar yükselirken, apartmana dev Türk Bayrağı asıldı.

        Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, evli ve 1 çocuk annesi olan 32 yaşındaki polis memuru Nefize Özsoy'un acı haberini Şükrüpaşa Mahallesi, 168'nci sokak üzerindeki bir apartmanda oturan annesi Hafize, babası Süleyman Çetin'e verdi. Kızlarının ölüm haberini alan annesi, babası ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Apartmanın 4'ncü katındaki evden feryatlar yükseldi. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nce apartmana dev Türk bayrağı asıldı. Şehit haberinin yayılmasının ardından çevredeki yakınları aileye taziyeye gelirken, diğer evlerine balkonları da Türk bayraklarıyla donatıldı.

        Edirne Valisi Günay Özdemir ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a ailenin evine gelerek taziyede bulundu. Bir süre evde kalan Vali Özdemir çıkışta gazetecilere, "Ailemizin, Edirnemizin ve ülkemizin başı sağ olsun. Rabbim inşallah böyle kötü olaylar bir daha yaşatmaz. Devlet olarak biz zaten, biliyorsunuz ki ben doğudan Kars'tan geldim. Bunlara fırsat vermeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

        POLİS EŞİ DE SALDIRIDA YARALANMIŞTI

        Mardin'de şehit olan Nefize Özsoy'un, kendisi gibi polis memuru olan Cumhur Özsoy ile evli olduğu ve 4 yaşlarında bir kızları olduğu öğrenildi.

        Polis memuru Cumhur Özsoy'un da geçtiğimiz yıl Mardin'de teröristlerle çıkan çatışmada yaralandığı ve tedavi sürecinde Kırklareli'ne atandığı bildirildi. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesinde görevli olan Cumhur Özsoy'un eşinin şehit olduğunu arkadaşlarından duyunca baygınlık geçirdiği ve ambulansla Kırklareli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

        ESKİ CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN YAKIN KORUMASI

        Mardin Midyat'ta teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın Bolu'daki baba evine ateş düştü.

        Bugün sabah saatlerinde Mardin'in Midyat ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıdan şehit olan polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın (31) Bolu'da yaşayan babasına acı haber verildi. Beşkavaklar mahallesi Bolnak sitesinde yaşayan baba İbrahim Sütçü'ye emniyet yetkilileri tarafından acı haber verildiği sırada sağlık ekipleri de evin önünde hazır bulundu.

        Uzun bir süre eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın korumalığını yaptığı öğrenilen Şehit Polis Memuru Şerife Özden Kalmış'ın abisi İsmail Sütçü, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kardeşim şehitlik mertebesine, en üst meryteberye ulaşitı. Allah rahmet eylesin. Kendisiyle telefonda görüşüyorduk. Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün uzun süre yakın korumalığını yaptı. Ailece çok üzüntülüyüz" dedi.

        5 AYLIK EVLİ VE HAMİLE

        8 yıllık polis memuru olan Şehit Şerife Özden Kalmış'ın, 2 yıldır Mardin'de görev yaptığı 5 aylık evli ve hamile olduğu belirlendi. Şehit Kalmış'ın cenazesi Çarşamba günü Kastamonu'nun Araç ilçesinde toprağa verilecek.

        OLAY YERİNDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

        Saldırının gerçekleştirildiği Nusaybin Caddesi'nde polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri alırken, emniyet müdürlüğü binası brandayla kapatıldı.

        Öte yandan, saldırıda yaralanan polis memuru A.A, Midyat Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesine sevk edildi.

        VATANDAŞLAR, SALDIRIYI KINAYARAK TERÖRÜ LANETLEDİ

        Saldırıda yaralananlara kan vermek için Midyat Devlet Hastanesine gelen Abdülkadir Gümüş, patlamanın evde bulunduğu sırada olduğunu belirterek, hemen hastaneye koştuğunu söyledi.

        Gümüş, "Bu ramazan ayında böyle bir saldırıyı kınıyoruz. Bu kan dursun, Allah bizi korusun. Milletimiz inşallah bir daha böyle bir acı yaşamaz." diye konuştu.

        İlhan Akay da patlamada evde bulunduğunu anlatarak, "Ramazan ayında böyle bir patlama olduğu için şoktayız. 20 yıldır buradayız, böyle bir patlama görmedik. Bu, son olur inşallah." ifadelerini kullandı.

        Abdulgani Göka da saldırının insanlığa ve Müslümanlığa sığmayacağını dile getirerek, saldırıyı vicdansızlık olarak nitelendirdi.

        Göka, "İnsan olan böyle bir şey yapamaz. Böyle bir saldırı kabul edilemez. Terörü lanetliyoruz. Terörün dini, insanlığı yoktur. Kahrolsun terör." şeklinde konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ