Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kırşehir'de kaçak kazı operasyonu: 14 gözaltı

        Aykut AKTAŞ/KIRŞEHİR

        Kırşehir merkeze bağlı Ulupınar Köyü’nde, Japonlar tarafından yüzey kazısı yapılan 1. derece sit ve höyük alanında kaçak kazı yapıldığı ihbarını alan jandarma ekipleri, höyüğe önceki gece operasyon düzenledi.

        Operasyonla kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla aralarında belde belediye başkanı, memur, emekli astsubay, imam ve infaz koruma memurunun da olduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.

        Olay yerinde, 50 kilogram sodyum karbonat, frekans ölçmeye yarayan osiloskop cihazı, TIR, kepçe, dozer, kamyonet, 4 otomobil ve kazı malzemeleri ele geçirildi.

        Adliyeye sevk edilen emekli Astsubay İ.M. ve memur Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        BAŞKAN: ALAKAM YOK

        Gözaltına alınan 14 kişinin ifadelerinde olay yerinde tesadüfen buluştuklarını ve kazı yapmaya gelmediklerini söyledikleri öğrenildi.

        Serbest bırakılan Aksaray’ın Bağlıkaya Belediye Başkanı Davut Çalışkan, “Olay yerine sonra geldim. Jandarma benim kimliğimi sordu. Tartışma çıkınca beni de gözaltına aldılar. Kazıyla alakam yok” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ