Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da sosyete çiçekli soygunda 2 gözaltı

        Müslim SARIYAR / İSTANBUL

        Beyoğlu, Kabataş Hacı İzzet Paşa Sokak'ta yaşanan olayda, kendilerine çiçekçi süsü veren 2 kişi sosyetenin ünlü ismi Semiha Topbaş'ın torunu Dina Topbaş'ın evine girdi.

        İddiaya göre, olay Dina Topbaş'ın yurt dışında olduğu sırada meydana geldi. Ellerinde çiçek bulunan saldırganlar, önce kapıyı açan hizmetçiye saldırdı. Daha sonra ise ellerini ve ayaklarını bağladıkları Rus hizmetçiyi etkisiz hale getirdi. Soyguncular evden 600 bin liralık ziynet eşyası alarak kaçtı. Saldırganların kaçmasının ardından sürünerek kapıya ulaşmayı başaran Rus hizmetçi binadaki kapıcı tarafından kurtarıldı.

        ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ

        Olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Saatlerce güvenlik kamera görüntüsü inceleyen polis, kayıtlardan eve giren soyguncuları belirledi. Araştırmalarda şüphelilerin yurtdışına çıktıkları tespit edildi. Çalışmalarda, soygunculara yardım eden 2 kişi daha belirlendi. Soruşturmanın tamamlanmasıyla olayla ilgili yardım eden Ermenistan uyruklu Karen G. (25), ve Vahagn İ.(25) yakalandı. Şüpheliler, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        YURT DIŞINA KAÇTILAR

        Şüpheliler ifadelerinde " Soyguncuları tanıyoruz, ama soygundan haberimiz yoktu. Sadece misafir ettik" dedi. Şüphelilerin de ifadesinde soyguncuların kimliği ve yurt dışına kaçtığı kesinleşti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ