Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de paralel operasyonunda 10 tahliye

        İzmir'deki Polis Bakım ve Yardım Sandığına (POLSAN) ait tesisi, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) bağlı derneğe usulsüz şekilde kiraladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında Merkez Valisi Ahmet Pek'in de bulunduğu 10 şüpheli itiraz üzerine tahliye edildi.

        Alınan bilgiye göre, operasyon kapsamında mayıs ayında tutuklanan Pek ile diğer sanıkların avukatları, 6. Sulh Ceza Mahkemesine müvekkillerinin tutukluluğuna ilişkin itirazda bulundu.

        Başvuruyu değerlendiren İzmir 6. Sulh Ceza Hakimi Halil Gürcan, Pek ile aynı soruşturmada tutuklu bulunan dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, eski emniyet müdürleri Hüseyin Başak, Hüseyin Putur ve Feridun Taşçı'nın aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında tahliye kararı verdi.

        OPERASYON

        "POLSAN bünyesindeki binanın, FETÖ/PDY'nin stratejisi ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğine dair ciddi bulgulara ulaşılan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneğine (İZDİM), örgüte haksız kazanç sağlamak amacıyla usulsüz kiralandığı" iddiaları üzerine 31 Mart'ta ilk operasyon gerçekleştirilmiş, eski POLSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili, emekli Emniyet Müdürü Oğuz Karakuş'un da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 7'si tutuklanmıştı.

        İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli'de 21 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonun ikinci dalgasında Merkez Valisi Ahmet Pek, dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal ile eski emniyet müdürleri Hüseyin Başak, Hüseyin Putur ve Feridun Taşçı'nın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmış, Pek, Çankal, Başak, Putur ve Taşçı, tutuklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ