Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 YDS Sonbahar Dönemi başvuru ekranı

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2016-YDS) sonbahar dönemi başvuruları başladı. Sınava girecek olan adaylar YDS başvurularının nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Peki 2016 YDS sonbahar dönemi başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar...

        2016-YDS SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI

        4 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2016-YDS) sonbahar dönemi için başvurular, ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Sınava girecek olan adaylar başvurularını 18 Temmuz 2016 tarihine kadar yapabilecek. Başvuru işlemini yapan adayların sınav ücretini başvurunun ardından belirtilen süre içinde ödemeleri gerekmektedir.

        Kılavuz ile aday başvuru formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek.

        Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile e-YDS sınav süreleri uzatıldı
        Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile e-YDS sınav süreleri uzatıldı

        YDS ADAYLARINA "SÜRE" MÜJDESİ

        ÖSYM Yönetim Kurulunca, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile e-YDS sınav süreleri 150 dakikadan 180 dakikaya çıkarıldı.

        AA muhabirinin ÖSYM yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ÖSYM Yönetim Kurulu, YDS adaylarına süre bakımından kolaylık sağlayan karar aldı.

        Buna göre, YDS ve e-YDS sınav süreleri, 150 dakikadan 180 dakikaya çıkarıldı ancak soru sayısı değişmedi. Böylece adaylar her iki sınavda da 80 soru için 30 dakika daha ek süre kullanabilecek.

        İLK UYGULAMA 16 TEMMUZ'DA

        ÖSYM Yönetim Kurulunun aldığı karar, 16 Temmuz'da gerçekleştirilecek e-YDS'de uygulanacak. Adaylar, ayrıca 4 Eylül'deki YDS'de de180 dakika süre kullanacak. Bu tarihlerden itibaren yapılacak tüm e-YDS ve YDS sınavlarında adaylara, 80 soru için 180 dakika süre verilecek.

        İngilizce alanında, 16 Temmuz'da Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak e-YDS'ye başvurular, dün itibarıyla sona ermişti. Bu sınava başvuran adaylar, soruları 150 dakika yerine 30 dakika daha fazla süre imkanına sahip olarak 180 dakikada cevaplayacak.

        YDS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        Yabancı Dil Sınavında (YDS'de) tüm soruları doğru cevaplayan adaylar 100 puan almaktadır. Kısacası her doğru cevaplanan soru adaya 1,25 puan kazandırmaktadır. Yani tek yapmanız gereken doğru sayınız ile 1,25'i çarpmak olacaktır. Sonuç olarak alacağınız sayı ise sizin puanınızı niteleyecektir.

        YDS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        YDS sınavlarının sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM web sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreyleriyle giriş yapıp sonuçları öğrenebilecekler. Buradan açıklanacak sonuçlar dışında herhangi bir sonuç belgesi gönderimi gerçekleşmeyecek.

        YDS NEDİR?

        ÖSYM tarafından düzenlenen ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir yabancı dil sınavdır. Daha önceleri uygulanan ÜDS ve KPDS sınavlarının da bu sınava dahil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere üniversiteler ve özel sektörlerde geçerliliği olan bir dil sınavıdır.

        Sınav 80 sorudan oluşur. Yanlışlar doğruları götürmez ve soruları cevaplandırmanız için size tanınan süre 150 dakikadır.

        Her doğru cevap 1.25’ lik bir puan seviyesine karşılık gelmektedir. Sınava herkes başvurabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ