Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Üsküdar'da tankın önüne iki kez yatan vatandaş

        Üsküdar'da bir cadde. Darbe karşıtı tek başına caddenin ortasında. Üzerine gelen tankın karşısına çıkıyor.. Ellerini kaldırarak ilerlemesine engel olmaya çalışıyor.. Bunu başarmak için kendini tankın önüne bırakıveriyor. Tank aniden durduğunda direnişçi tankın altında. Çok kısa bir duraksamadan sonra yeniden ilerleyen tankın altından sapa sağlam çıkıyor; ayağa kalkıyor ; tereddüt etmeden ikinci tankın karşısına dikiliyor..

        Darbe karşıtı yine ellerini kaldırıyor. Tankı durdurmaya çalışıyor ama bu tankı kullanan tereddütsüz ilerliyor. Kendini ikinci kez bir tankın önünde yere bırakan darbe karşıtı bu tankın da altında kalıyor ama bu kez ayağa kalkamıyor. Tank ilerledikten sonra başını yukarıya doğru kaldırdığı görülüyor. Belli ki yaşıyor, ama ayağa kalkamayacak derecede yaralı. Bu sırada caddede olaya tanık olanlar koşarak olay yerine geliyor. Onun bu görüntüleri 15 Temmuz darbesine direnişin en önemli kanıtı olarak kayda geçiyor.

        HASTANE ODASINDA KONUŞTU

        Üsküdar'da art arda 2 tankın önüne yatarak onları durdurmaya çalışan 34 yaşındaki Sabri Ünal tedavisinin sürdüğü hastane odasında HABERTÜRK'e konuştu.

        "Orada bir tankın olması tamamen tesadüftü. Gece 10 gibi eve geldiğimde, olaylar olduğuna dair twetleri gördüm. Başbakanımızın kalkışmadır ifadelerini duyunca hemen evden çıktım en yakın eylem yapabileceğimiz yere gitmeye çalıştım. Pendik'ten Üsküdar'a kadar otostopla gitmeye çalıştım. Metroya gelir gelmez komutanlarını çağırdım ve askerlere bu yağrıklarının yanlış olduğunu, hukuksuz olduğunu söyledim. Komutan bana hakaretlerde bulundu. Gözüne biber gazı sıktım. Cumhurbaşkanımızın "Sokaklara çıkın" çağrısının ardından kalabalıklaşmaya başladı.Birilerinin "Ateş ediyorlar yere yat" dediğini duydum. Bir tankı gördüm, elimde 3 taş vardı. Tanka 3 taş attıktan sonra tanka dur işareti yaptım. Tankın orta açıklığına yattım belki bir şansım olur diye. Tank üstümde durdu ve sonra yoluna devam etti. İkincibir tankın geldiğini bilmiyordum. Ona da dur işareti yaptım, o da durmadı. Ortasına yatıp sağ çıkamaya çalıştım. Sadece kolumda yaralanma oluştu. Biz daha evden çıkmadan besmelemizi çektik, şehadetimizi getirdik.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ