Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Halil İnalcık son yolculuğuna uğurlandı

        100 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Halil İnalcık için Ankara Üniversitesi DTCF’de ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde tören yapıldı. Doğramacızade Ali Paşa Camisi’nde Prof. Dr. Halil İnalcık için cenaze töreni düzenlendi. Ankara’daki törenlerin ardından Prof. Dr. Halil İnalcık naaşı toprağa verilmek üzere İstanbul’a götürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve Bakanlar Kurulu kararı ile İnalcık’ın naaşı İstanbul’da Fatih Camii Haziresi'ne defnedilecek.

        Hayatını kaybeden Prof. Dr. Halil İnalcık için Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde (DTCF) tören düzenlendi. DTCF Farabi Salonu’ndaki törene, İnalcık’ın kızı Günhan İnalcık, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ile üniversite öğretim üyeleri katıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, törendeki konuşmasında, önemli bir fikir insanını bu ülkenin evlatları olarak görmüş olmanın büyük bir mutluluk olduğunu ancak vefatından dolayı büyük bir hüzün içinde olduklarını ifade etti.

        BİLKENT ÜNİVERSİTESİ’NDE İKİNCİ TÖREN

        Prof. Dr. Halil İnalcık için Ankara Üniversitesi’nin ardından Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde de tören düzenlendi. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda düzenlenen törene katılanlar arasında Ali Babacan, Ekmeleddin İhsanoğlu, Doğu Perinçek, Yaşar Okuyan, Mehmet Haberal, Ali Haberal, Ertuğrul Günay, Halil Şıvgın gibi birçok siyasi isim de yer aldı. Törenin başında Halil İnalcık’ın hayat hikayesi slayt eşliğinde anlatıldı.

        İSTANBUL’DA TOPRAĞA VERİLECEK

        Doğramacızade Ali Paşa Camisi’nde Prof. Dr. Halil İnalcık için düzenlenen cenaze törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı. Ankara’daki törenlerin ardından Prof. Dr. Halil İnalcık naaşı toprağa verilmek üzere İstanbul’a götürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve Bakanlar Kurulu kararı ile İnalcık’ın naaşı İstanbul’da Fatih Camii Haziresine defnedilecek.

        (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ