Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kabataş yolcuları isyanda

        ESRA BOĞAZLIYAN - GAZETE HABERTÜRK

        Biliyorsunuz... İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş’ta deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek bir transfer merkezi projesine başlıyor.

        Bu proje tamamlandığında, Kabataş’tan başlayan Beşiktaş, Mecidiyeköy, Kâğıthane ve Alibeyköy üzerinden Mahmutbey’e, oradan da İkitelli, Bahçeşehir, Esenyurt’a kadar uzanacak metro hatları, Kabataş’a entegre olacak.

        Mahmutbey metrosu Kabataş’tan Karaköy ve Unkapanı Köprüsü’ne kadar uzatılacak. Proje ihalesi yapılan Beykoz-Üsküdar metrosu, Üsküdar’da Marmaray ile Kabataş’a entegre olacak.

        Darüşşafaka-Yenikapı hattının Taksim-Kabataş füniküleri ile Kabataş’a entegrasyonu da devam etmiş olacak. Yaklaşık 2 yıl sürmesi planlanan projeyle, Dolmabahçe-Fındıklı trafiği yer altına alınacak.

        Çalışmalar süresince de Kabataş’taki iskeleler çalışmayacak, yolcular Beşiktaş, Eminönü ve Karaköy iskelelerine yönlendirilecek. Taksim-Kabataş füniküleri de kapatılacak.

        Çalışmaların önümüzdeki hafta başlatılması planlanıyor fakat Kabataş’taki iskelelerin ve fünikülerin kapatılması yolcuları kara kara düşündürüyor.

        Günlerdir Şikâyet Hattı’na çok sayıda mesaj geliyor bu konuda. İki yaka arasındaki ulaşımını deniz yoluyla ve Kabataş iskelesinden yapan İstanbullular, “Büyük eziyet çekeceğiz” diye isyanlarda...

        Kabataş’ın kapatılmasıyla hem Karaköy, Eminönü ve Beşiktaş iskelelerinde hem de metrobüste aşırı yoğunluk olacağını söyleyen yolcular, alternatif çözümler bekliyor. Örneğin Fındıklı’ya da bir iskele açılması gibi...

        Bakın Kabataş yolcuları bu beklentilerini nasıl dile getiriyor: “Taksim’den Kabataş’a fünikülerle inemeyeceğiz. Özellikle akşam saatinde Taksim’den Beşiktaş İskelesi’ne ulaşmak ise tam bir işkence. Zira o saat diliminde trafik felç. Hiç değilse Fındıklı’ya bir iskele açılsa Taksim’den yürüyerek Fındıklı’ya inebiliriz. Kabataş’ın kapanmasıyla diğer 3 iskelede ve metrobüste izdiham yaşanılması kaçınılmaz. Yolcuların ulaşımının aksamaması için ilave tedbirler şart.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ