Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Öldürülen avukatın katili İzmirli şarkıcı Emrah Dinçer çıktı

        2 Ağustos Salı günü Ankara'nın Gölbaşı ilçesinin, Çobandere mahallesinde ağzı bağlı bir şekilde ölü olarak bulunan avukat Onur Evrim Demir'in katili ünlü şarkıcı Emrah Dinçer çıktı.Edinilen bilgiye göre, İzmir'de avukatlık yapan Onur Evrim Demir, Ankara'da oturan şarkıcı Emrah Dinçer'e ait davaları takip ediyordu.Avukat Onur Evrim Demir, Emrah Dinçer'in davalarını takip etmek istemediğini bırakacağını söyledi.Bunun üzerine Emrah Dinçer, avukat Onur Evrim Demir'i Ankara'daki evine konuşma bahanesiyle davet etti.Buluşma teklifini kabul eden Demir, Emrah Dinçer tarafından kafasına sopa vurularak öldürüldü.Gölbaşı'nda sabah saatlerinde çoban dere tarafında Mogan Gölü yakınlarında bulunan ceset, yapılan otopside İzmirli Avukat Onur Evrim Demir'e ait olduğu çıktı.

        Teşhis için Adli Tıp Kurumuna gelen avukatın halası Aysel Demir, yeğenini müvekkili olan şarkıcı Emrah Dinçer'in öldürdüğünü iddia etti.Halanın ifadesi üzerine polis, şarkıcı Emrah Dinçer'in evine baskın düzenledi.Evinde bulunmayan şarkıcının evinde arama yapan polis, genç avukatın başına vurulan sopanın bir parçasını ve kanlı elbiseler buldu. Olaydan iki gün sonra yakalanan Emrah Dinçer ile cinayeti gizleyen avukatı Şükrü A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şarkıcı Dinçer, avukatı olan Onur'u ayrıldığı eşiyle birlikte olduğu için öldürdüğünü itiraf etti. Olay yerinde bulunan ve genç avukatın başına vurulan sopanın bir parçası evinde bulununca suçunu itiraf eden şarkıcı Dinçer, avukat Demir'i ayrıldığı eşiyle birlikte olduğu için öldürdüğünü söyledi.Müvekkili Emrah Dinçer'in cinayet işledikten sonra ilk aradığı avukat Şükrü A.'da cinayeti gizlemek suçundan tutuklandı.

        YEĞENİMİN KATİLİ RAPOR PEŞİNDE

        Avukat yeğeni Onur Evrim Demir'i olay Emrah Dinçer'in görüşme bahanesiyle Gölbaşı'ndaki evine davet ettiğini belirten hala Aysel Demir, "İzmir'de avukatlık yapan yeğeninin, Ankara'da oturan şarkıcı Emrah Dinçer'e ait davaları takip ediyordu. Emrah Dinçer, yanında çalışan iki kişiye, Onur benim her işimi biliyor, onu ortadan kaldırmamız lazım" şeklinde sözler söylemiş. Bu kişiler cinayet sonrası savcılığa giderek Emrah Dinçer'in kendilerini cinayete azmettirdiği yönünde ifade verdiler. Cinayeti gizleyen avukatı ile birlikte tutuklanan Emrah Dinçer, şimdi rapor alıp cezaevinde çıkacağını söylüyormuş. Biz aşiretiz. Bu davanın adaletli bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Emrah Dinçer cinayetten kurtulmak için rapor alması durumunda davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Yeğenimin katiline en ağır cezanın verilmesini istiyoruz" dedi.

        SABIKASI ÇOK

        Sarıyer'de denetleme yapan polis ekipleri, 26 Mayıs gecesi şarkıcı Emrah Dinçer'in şoförü İsmail Arslan'ın kullandığı çift kabinli kamyoneti Baltalimanı'nda durdurmuştu. Dinçer ve Arslan'ın polis kokartlarını göstermesi üzerine memurlar, polis kimliklerini de görmelerini istemiş, ancak gösteremeyince şüphe üzerine araçta arama yapılmıştı. Araçta yapılan aramada Glock'a ait 15 mermi kapasiteli üç adet şarjör ile 31 mermi kapasiteli 1 adet şarjör, 66 adet MKE yapımı dolu fişek, Warning marka pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait 46 adet dolu fişek, saldırı amaçlı kullanılan Smit Wesson marka 9 cm'lik bıçak, 100'lük desteler halinde 26 bin 700 ABD Doları ile telsiz ele geçirildi. Silahların ruhsatlarının da sahte olduğu anlaşılınca Dinçer ve Arslan polis merkezine götürüldü. Aslan tutuklanırken, avukatlarının hastaneden aldığı "kapalı yerde kalamaz" raporu üzerine Emrah Dinçer tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        Şarkıcı Emrah Dinçer, 2002 yılında Çanakkale'de yine ruhsatsız silahla yakalanmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Dinçer, aynı yıl korumasının adının karıştığı bir yaralama olayı ile ilgili olarak "azmettirici" olarak gözaltın alınmış ve yine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Emrah Dinçer'in iki yeğenine cinsel saldırıda bulunmak istediği iddiasıyla halen devam eden bir davası sürüyor. İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ