Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Burakcan'ın katili 2.5 yıl sonra tutuklandı

        BerkinElvan’ın cenazesinin defnedildiği 12 Mart 2014’te Okmeydanı’nda 21 yaşındaki Burakcan Karamanoğlu başından vurularak öldürülmüştü. Davanın aranan firari sanığı Gökhan Koca’nın 30 Haziran 2016’da Beşiktaş’ta yaşanan bir hırsızlık olayında yakalandığı ve bu suçtan tutuklandığı ortaya çıktı. Koca, Burakcan cinayetine ilişkin 2.5 yıl sonra hâkim karşısına çıktığı duruşmada tutuklandı.

        ‘HIRSIZLIK YAPARIM’

        İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu sanık Gökhan Koca ile tutuksuz sanıklar Volkan Gezer, Oğuz Kartal ve Zafer Karadağ ile öldürülen Burakcan Karamanoğlu’nun babası Halil Karamanoğlu katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Koca şunları dedi: “Örgütle alakam yok. DHKP/C tarafından vurulmuş birisiyim. Diğer sanıkları tanırım. Olay günü yol ağzındaydım ama Çeşme durağına inmedim. Tutuklanması gereken sanık Mustafa Samur’dur. Cinayeti işleyen Mustafa Samur’dur. Silah olaydan 15 gün önce Okmeydanı’nda ateşlenmiştir. Başka bir olayda kullanılmıştır. Silahı Oğuz Kartal kullanmıştır. Oğuz Kartal silahı semtteki berber Yaşar ağabeye sıkmıştır. Daha sonra silahı Zafer isimli arkadaşa satmıştır.

        Zafer’de silahı Mustafa Samur’a satmıştır. Olaylar olduktan sonra operasyonlar yapıldı. Sabıkam olduğu için beni aldılar. Hırsızlık yaparım.” Olayın üzerine yıkıldığını öne süren Gökhan Koca, olayı anlattı ve suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, kasten adam öldürme eylemine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, kaçacağı ve saklanacağı şüphesi uyandıran somut olguların bulunduğu gerekçesi ile Koca’nın tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, dosyadaki görüntülerle Koca’nın fotoğraflarının karşılaştırılarak rapor hazırlaması için dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        SERDAR KULAKSIZ/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ