Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Siirt'te PKK operasyonu: 20 gözaltı

        Siirt'te 24 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 PKK'lı ile bunlara yardım ve yataklık ettiği belirtilen 2 kişi olmak üzere toplam 20 kişi yakalanıp gözaltına alındı. Yakalanan PKK'lılar arasında bir kişinin eylem yapmak üzere kırsaldan geldiği belirtildi. Örgüt üyeleri ve kaldıkları adreslerde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

        PKK/KCK'ya yönelik bugün sabah saat 05.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen terör operasyonunda, 24 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlar sırasında, kırsaldan gelerek eylem yapmak üzere olan PKK'lı Z.C., buna yardım eden 2 kişi olmak üzere toplam 20 kişi yakalandı. Arama yapılan adreslerde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

        Siirt Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

        "29.09.2016 günü saat 05.30'da İl Emniyet Müdürlüğümüzce, PKK/KCK terör örgütüne yönelik 24 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosundan il merkezine silahlı eylem yapmak amacıyla gelen Z.Ç. isimli bir terör örgütü mensubu bir adet AK 47 uzun namlulu silah, 2 el bombası ile yakalandı. Örgüt mensubuna yardım eden 2 şahıs gözaltına alındı. Aynı operasyonda ilimizde örgüt adına sizde mahalle timleri oluşturdukları tespit edilen silahla eylem hazırlığında olan 17 PKK/KCK Terör Örgütü üyesi şahıslar da çok miktarda mühimmat ile yakalandı. Yapılan operasyonda toplamda 20 terör örgütü mensubu yakalandı. Operasyon kapsamında; bir adet Bixi marka uzun namlulu silah, bir adet AK 47 marka uzun namlulu silah, bir adet roketatar, 2 adet anti tank mayını, 13 adet anti personel roket başlığı, 6 adet el bombası, 3 adet AK 47 silaha ait şarjör, 90 adet AK 47 silaha ait dolu fişek, 767 adet Bixi marka uzun namlulu silaha ait dolu fişek, 2 adet Aselsan Cobra marka el telsizi, Ele geçirildi. Halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden tüm yasadışı unsurlara yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ