Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS sınav saati değişti! KPSS saat kaçta, ne zaman? İşte ortaöğretim KPSS sınavı detayları

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme sınavı (KPSS) ortaöğretim düzeyi için adaylar hazırlık içinde. Peki KPSS ortaöğretim sınavı saat kaçta ve ne zaman yapılacak? Sınava giriş belgesi nasıl öğrenilir? ÖSYM sınav hakkında adaylara uyarıda bulundu. İşte detaylar...

        2016-KPSS ORTAÖĞRETİM NE ZAMAN?

        Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına personel atamak için yapılacak olan KPSS ortaöğretim sınavı 20 Kasım Pazar günü yapılacak. Ortaöğretim mezunlarının katılacağı saat 10.00'da başlayacak olan sınav, tek oturumda gerçekleştirilecek.

        ÖSYM'DEN SINAVA GİRECEK ADAYLARA UYARI

        ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda;

        "20 Kasım 2016 tarihinde uygulanacak olan 2016-KPSS Ortaöğretim sınavına katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya fotoğraf bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri sınav günü 07.00 - 10.15 saatleri arasında açık tutulacaktır. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğü’ne giden adayın yanında, 2016-KPSS Ortaöğretim Sınava Giriş Belgesi ile 2 fotoğrafının olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacaktır." denildi.

        KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINDA 07.00 - 10.15 SAATLERİ ARASINDA AÇIK TUTULACAK NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV GİRİŞ YERLERİ

        Ortaöğretim mezunlarının katılacağı KPSS sınav giriş belgeleri 10 Kasım'da açıklandı. ÖSYM'den yapılan duyuruda;

        20 Kasım 2016 tarihinde saat 10:00’da uygulanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016 KPSS-Ortaöğretim) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir." denildi.

        KPSS-ORTAÖĞRETİM SINAV GİRİŞ YERLERİNİZİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

        Adaylar, sınav giriş yerlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

        SINAV GİRİŞ BELGESİNDE YER ALAN TEMEL KURALLAR

        Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür birşekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

        Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.

        Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları zorunludur.

        SINAV MERKEZLERİ SONRADAN DEĞİŞTİRİLEMEYECEK

        Başvuru yaptıktan sonra sınav merkezi tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar bu değişikliği başvuru süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. Başvuru süresi bittikten sonra sınav merkezleri tercihlerinde değişiklik yapılamaz.

        ÖSYM gerektiğinde, sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak listede yazılı sınav merkezlerine ek olarak yeni sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir.

        Kapasitesi dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adayların, sınava başvurusunu tamamladığı tarih de dikkate alınarak (sınava son başvuru gününde başvuran adaylardan başlamak üzere) belirlenecek bir kısmı, kapasitesi dolmamış diğer sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda adayın sınava gireceği yeri saptama yetkisi ÖSYM'yeaittir. ÖSYM gerekli olduğu hâllerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine atayabilir.

        ÖSYM, adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden adres bilgilerini kontrol etme hakkını saklı tutar. Yanlış beyanda bulunan adaylar ÖSYM tarafından belirlenecek sınav merkezlerine atanabilecektir. Sınava girmek istediği merkezi yazmayan adaylar, ÖSYM tarafından herhangi bir sınav merkezine atanacaklardır. Adayların atandıkları sınav merkezleri değiştirilemez. Başvuran aday sayısının 1000'den az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapıp yapmama hakkında ÖSYM Başkanlığı tarafından başvurular tamamlandıktan sonra karar verilecektir.

        ÖSYM'DEN İŞİTME ENGELLİ ADAYLAR İÇİN DUYURU

        ÖSYM, KPSS'ye girecek işitme engelli adaylar için de ek bir duyuru yayınlayarak sınav kurallarını ve neyi yapıp yapmayacaklarını videoda işaret dili ile anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ