Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda referandum süreci konusundaki değerlendirmesine ilişkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine açıklamada bulundu.
Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabında, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugünkü açıklamasından anlaşılıyor ki kendisi, ne söylediklerimi okumuş ne de dinlemiştir. Bir muhabirin, yorumunu katarak yönelttiği soruya, sözlerimi çarpıtarak ve bağlamından kopararak, cevap vermesi siyasi suistimaldir." ifadesini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "CHP liderinin ‘olay böyleyse’ sözünün arkasına saklanarak gündem oluşturma kaygısıyla ağzına geleni söylemesi en hafif tabirle basiretsizliktir. Eğer sözlerimden Sayın Kılıçdaroğlu, bugünkü söylediklerini anlamışsa vay ana muhalefetin haline." değerlendirmesini yaptı.
— Numan KURTULMUŞ (@NumanKurtulmus) January 24, 2017
CHP LİDERİNDEN KURTULMUŞ'A YANIT
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un "Referandumdan 'Evet' çıkarsa terörün sesi kesilir" açıklamasıyla ilgili "Bu, 'Şu anda terörü biz destekliyoruz'un itirafıdır. Eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir. Numan Kurtulmuş gibi birisinin kalkıp, bu itirafı 80 milyonun önünde yapmış olması son derece hazindir, son derece utanç vericidir" dedi.
Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24'üncü yılında, hayatını kaybettiği ve adının verildiği Uğur Mumcu Sokağı'nda düzenlenen törenle anıldı. Uğur Mumcu'nun suikasta uğradığı alandaki anma törenine, sevenlerinin ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu ve çocukları Özge Mumcu ile Özgür Mumcu katıldı.
Mumcu ailesi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, Faili Meçhuller Anıtı'na karanfil bıraktıktan sonra Uğur Mumcu'nun anıtına geçip, orada da karanfillerle birlikte yaktıkları mumları bıraktı. Tören, Mumcu anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla son buldu.
KILIÇDAROĞLU: SİLAHI ÇEKEN KATİLLERİN ARKASINDAKİLERİN BULUNMASI İÇİN SÖZ VERİLMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, anma töreninde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Uğur Mumcu suikastının asıl faillerinin bulunması için söz verildiğini; ancak verilen sözlerin yerine getirilmediğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Uğur Mumcu, bir devrimci, özgürlükten, demokrasiden yana olan bir gazeteci. Bir bilim insanı aynı zamanda. Katledilişinin 24'üncü yılında anıyoruz, anmaya devam edeceğiz. Medya dünyasının, bilim dünyasının önemli bir ismiydi. Allah rahmet eylesin diyoruz. Hala bekliyoruz. Silahı çeken katillerin arkasında kimler vardı, asıl failler kimlerdir; onların bulunması için söz verilmişti. Bugüne kadar verilen sözler yerine getirilmedi. Israrla ve kararlılıkla bekliyoruz. Uğur Mumcu'yu kimler katletti? Böylesine önemli bir ismi kaybetmenin acısını her yıl birlikte yeniden yaşıyoruz" diye konuştu.
KURTULMUŞ'UN 'REFERANDUM' AÇIKLAMASINA TEPKİ: BU İTİRAFI 80 MİLYONUN ÖNÜNDE YAPMASI UTANÇ VERİCİ
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un "Referandumdan 'Evet' çıkarsa terörün sesi kesilir" açıklaması hakkında görüşü de sorulan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş'un açıklamasının talihsiz bir itiraf olduğunu savunarak, şunları söyledi:
"Bu, 'Şu anda terörü biz destekliyoruz'un itirafıdır. Yani sürekli terörü besliyoruz, terör örgütlerine göz yumuyoruz. İnsanlar ölüyor, insanlar katlediliyor. Eğer bizi seçerseniz, başkanlık rejimini, tek adam rejimini getirirseniz terör bitecek' anlamına geliyor. Bu itiraftır. Bu çok talihsiz bir itiraftır. Eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir. Bunu da Hükümet Sözcüsü, açıkça itiraf etmiştir. Çok üzgünüm. Böyle bir lafı asla duymak istemezdim. Numan Kurtulmuş gibi birisinin kalkıp, bu itirafı 80 milyonun önünde yapmış olması son derece hazindir, son derece utanç vericidir."
"Meclis'teki hata halktan dönecek"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, gazetecilerle yaptığı toplantıda anayasa değişikliği hakkında açıklamalarda bulundu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Meclis'teki hata halktan dönecek. Nasıl yanlış hesap Bağdat'tan dönerse, Meclisin yanlışı da halktan dönecek. Referandumda halkın buna 'hayır' diyeceğine inanıyoruz" dedi.
Tezcan, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Tezcan, anayasa değişikliğine ilişkin olarak, halka gideceklerini belirterek, "Milletten, halktan Meclisin yaptığı yanlışı düzeltmesini isteyeceğiz. Meclis'teki hata halktan dönecek. Nasıl yanlış hesap Bağdat'tan dönerse, Meclisin yanlışı da halktan dönecek. Referandumda halkın buna 'hayır' diyeceğine inanıyoruz. Bizim milletimiz gerçekten demokrasiyle inanmış, bir kişinin bütün yetkileri elinde toplamasından rahatsız olacak ve bu konuda güç sarhoşluğunu affetmeyecek bir millettir. Güç sarhoşluğunun dönüşü zor maceralara ve mecralara sürükleneceğini anlatacağız. 81 ilin her yerine partideki milletvekillerini, siyasetçiler, partideki kadroları herkesi seferber edeceğiz. Bu kampanya sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin kampanyası değil. Bu kampanya demokrasi isteyen herkesin kampanyası, bu kampanya tek adam rejimi istemeyen herkesin kampanyası, bu kampanya güç sarhoşluğu ile Türkiye'yi bir felakete sürüklenmesini önlemek isteyenlerin kampanyası. O yüzden eski, yeni milletvekilleri Cumhuriyet Halk Partili veya bir başka siyasi partiden hangisi olursa olsun, siyasetten çekilmiş ama Türkiye için kaygı duyan herkesi harekete geçireceğiz. Türkiye bir kişinin aklıyla yönetebileceğinden büyüktür. Tek kişinin değil, ortak akılla yönetilen bir Türkiye istiyoruz" dedi.
Anayasa değişikliği sloganlarına ilişkin soruya Tezcan, "Terörsüz bir Türkiye için 'hayır' diyeceğiz. Bugüne kadar ne istediler de yapamadılar, bunun için 'hayır' diyeceğiz. Tek kişinin aklı değil, ortak akıl istiyoruz, talimat değil, danışma istiyoruz, bunun için 'hayır' dileceğiz. Zengin bir Türkiye, işsizliğin, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye istiyoruz, bunun için 'hayır' diyeceğiz. Türkiye'de bir kişinin, bir partinin başkanı, herkesin Cumhurbaşkanı olamaz, eğer senin hiç oy vermediğin, hiç arzu etmediğin partinin genel başkanını cumhurbaşkanı olarak görmek ister misin' diye soracağız" ifadelerini kullandı.
Erken seçimle ilgili soruya Tezcan, "Erken seçime hazırız. Eğer referandum geçmezse serken seçime gideceklerse buyursunlar, milletten bir tokat daha yerler. Geçip de erken seçime giderlerse, geçtikten sonra ne diye erken seçimle gidecekler? Biz erken seçim, milletin karar verdiği her yerde varız" şeklinde konuştu.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.