Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (30 Nisan 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 30 Nisan 2017 Pazar günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        GİRESUN'DA FETÖ SORUŞTURMALARI

        Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, FETÖ soruşturmaları kapsamında bugüne kadar tutuklu bulunan 276 kişi hakkında 80 iddianame hazırlandığını bildirdi.

        Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında bugüne kadar bin 374 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, FETÖ/PDY üyeliği, yöneticiliği ile "6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından halen 403 kişinin tutuklu olduğunu belirtti.

        Yargılamaların başlaması için iddianamelerin hazırlanması süreçlerinin de hızla devam ettiğini dile getiren Kaya, bugüne kadar tutuklu bulunan 276 kişi hakkında 80 iddianame hazırlandığını söyledi.

        İddianame hazırlananlar arasında müebbet hapis cezası istenen 3 polis memurunun da yer aldığını aktaran Kaya, şöyle devam etti:

        "Polis memurlarının darbeye destek verdikleri belirlendi. 3 polis memuru hakkında 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik" eylemlerinden dolayı müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Yine 170 kişi hakkında örgüt üyeliğinden 5 ile 15 yıl, diğer kişilerle ilgili olarak da örgüt yöneticiliğinden 10 ile 15 yıl arasında ceza istemleriyle iddianameler hazırlanmış durumda. Bu kişiler arasında kamu kurum ve kuruşlarının imamları, semt ve ilçe imamları, maddiyatçılar, bölge talebe mesulleri gibi kişiler yer alıyor."

        Kaya, hazırlanan iddianamelerin bir kısmıyla ilgili yargılamaların sürdüğünü, bir kısmının ise ağır ceza mahkemesince kabul sürecinin devam ettiğini sözlerine ekledi. (AA)

        ALANYA'DA FETÖ'CÜ DİN GÖREVLİSİ TUTUKLANDI

        Antalya'nın Alanya ilçesinde FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında daha önce KHK ile meslekten ihraç edilen ve hakkında gözaltı kararı çıkartıldıktan sonra firari olarak aranan imam, polis tarafından yakalandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Alanya'da imamlık yapan 52 yaşındaki Mustafa A., 15 Temmuz darbe girişimi sonrası açığa alındı. Örgütle bağlantısı olduğu öne sürülen, hakkında yakalama ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan Mustafa A.'nın Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotim ekipleri gizlediği evi belirledi. Ekipler, takibe aldıkları Mustafa A.'yı eve düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şahıs, Alanya Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. (IHA)

        ADANA'DA ARANAN KİŞİLERE YÖNELİK OPERASYON

        Adana’da aranan kişilere yönelik şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 450 polisle kent merkezinde 136 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

        REKLAM

        Terör, Özel Harekat, Uyuşturucuyla Mücadele ve Kaçakçılık iye Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, "kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, görevi yaptırmamak için direnme, hırsızlık, yaralama, dolandırıcılık, seyirden yasaklı kişi, uyuşturucu ticareti, güvenin kötüye kullanılması, mühür bozma, borçlunun ödeme şartını ihlali, kumar için yer ve imkan sağlama, mala zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, ruhsatsız silah ve mermi bulundurma, resmi belgede sahtecilik ve alkollü araç kullanma" suçlarından farklı cezalarla aranan 31 kişi yakalandı.

        Şahıslar, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.

        3 BİN 100 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

        Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, son 2,5 ayda haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik operasyonlarda, 3 bin 100 kişiyi yakaladı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 16 Nisan Halk Oylaması'nda, yakalaması bulunan 232 kişiyi oy kullanmaya gittikleri okullarda gözaltına almıştı.

        Yakalananlardan 11'inin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY), 5'inin de terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturmalar kapsamında aranmasının bulunduğu belirlenmişti. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ