Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Takdir - teşekkür hesaplama nasıl yapılır? Takdir Teşekkür hesaplama robotu!

        Karne gününün yaklaşmasıyla birlikte heyecanlı milyonlarca öğrenci "takdir - teşekkür hesaplama nasıl yapılır?" diye merak ediyor. Peki takdir belgesi ve teşekkür belgesi almak için gerekli not hesaplaması nasıl yapılır? İşte detaylar...

        TAKDİR - TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        Öğrencilerin hangi belgeyi kazandığını öğrenmesi için matematiksel işlemlerde yıl sonu başarı puanını bulması gerekmektedir. Yıl sonu başarı puanını öğrenmek için derslerin ağırlıklı puanlarının toplamının haftalık ders saati sayısına bölünmesi gerekmektedir.

        Öğrenciler ağırlıklı puan hesaplaması yaparken bir dönem boyunca alınan tüm derslerin notları, proje ve performans ödevleri ve sözlü puanlarını dahil etmelidir.

        REKLAM

        Öğrencinin yılsonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamının bu derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölümüyle elde edilen puandır.

        Naklen gelen öğrencilerin yılsonu başarı puanı hesaplanırken yeni oluşacak haftalık ders saati sayısı toplamı esas alınır.

        Yılsonu başarı puanı hesaplanırken bölme işlemi, virgülden sonra iki basamak yürütülür.

        Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir.

        Aynı zamanda aşağıdaki link üzerinden de, takdir - teşekkür hesaplama işlemlerinizi manuel yapmak yerine robot yardımıyla yapabilirsiniz. Ders sayınızı, ders adlarınızı, ders saatinizi ve puanınızı yazarak not ortalamanızı öğrenebilirsiniz.

        TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ
        REKLAM

        ONUR BELGESİ KİMLERE VERİLİYOR?

        İlköğretim ve lise öğrencilerine başarıları ve davranışları kapsamında verilen Onur Belgesi, tüm dönemi kapsayacak şekilde verilmektedir.

        Dönem içerisinde öğrencinin derslerindeki başarıları dahil olmak üzere dönem içerisindeki davranışları, arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle olan iletişimi, derse katılımı ve etkinliklerde gösterdiği başarılar dikkate alınmaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ