Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nedim Şener, Hrant Dink'in öldürülmesi davasında ifade verdi

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada tanık olarak dinlenen gazeteci Nedim Şener, Dink cinayetine ilişkin yazdığı kitap nedeniyle Fetullahçıların hedefine haline geldiğini ve tutuklandığını anlattı. Habertürk haber merkezinden Serdar Kulaksız'ın haberine göre, Dink cinayeti davasının yalanlar üzerine kurulu olduğunu ifade eden Şener, "Bu davada yalanı takip edin, suçluyu bulursunuz" dedi.

        İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tanık olarak ifade veren Nedim Şener, "Benim için en önemli olaylardan biri bugün bu duruşmada tanık olmak ilahi adaletin tecelli etmiş olması. İsterdim ki benimle husumeti olanlar bunu özel olarak halletsinler buna hukuku alet etmesinler. Maalesef 2008-2009'dan beri ne yaşadıysam Hrant Dink davası çerçevesinde yaşadım" dedi.

        "DİNK CİNAYETİ DEVLETİN NAMUS DAVASIDIR "

        Türkiye'de siyasi suikastların olduğunu ama bugüne kadar hiç böyle bir mahkeme kurulmadığını belirten Şener, "Polisi, jandarması, MİT'çisi, gazetecisi hepsi içinde olan bir suç örgütü kurdular. 2009'da yargılandığımda söylemiştim, 'Hrant Dink cinayeti devletin namus davasıdır. Eğer bunu aydınlatmazsa soykırım iddialarının altında kalır' demiştim. Burada size yaşadıklarımı anlatacağım, kimse hakkında hüküm kurmayacağım. Hüküm kurmak mahkemelerin işi" dedi.

        Nedim Şener tanık olarak verdiği ifadesinde şunları söyledi: Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan "Sabiha Gökçen'in sırrı" haberinden sonra Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden bildiri yayınladığını belirten Şener, bir gün sonra MİT Müsteşarlığı tarafından Özel Yılmaz'a talimat verildiğini, Yılmaz'ın da Dink'i valiliğe çağırarak uyardığını söyledi.

        "YALANI TAKİP EDİN CİNAYETİ ÇÖZERSİNİZ"

        "Hrant Dink daha gömülmeden bu cinayet çözülebilirmiş" diye konuşan Şener, "Bu davanın temeli hep yalanlarla, manipülasyonlarla, delil karartmalarla geçti. Bu davada yalanı takip edin suçluyu bulursunuz" dedi.

        "KARŞIMA FETULLAHÇI ÖRGÜT ÇIKTI"

        Dink cinayetini yazdıktan sonra karşısına Fetullahçı örgüt mensuplarının çıktığını belirten Şener, "Mahkemelere verdiler, dava açtılar. Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek kitabı bayağı ciddiye aldılar, suç duyurusunda bulundular. Karşımda gerçekten açığa çıkarılması gereken bir yapı olduğunu anladım. Bence daha önce 14 Ağır Ceza Mahkemesi'nde (Kapatılan özel yetkili 14 Ağır Ceza Mahkemesi) görev yapmış ve Hrant Dink davasında Erhan Tuncellere beraat veren hakim ve savcıların mutlaka yargılanması gerekir. İnşallah o günler de gelecek" diye konuştu.

        EĞBATAN'A YAKALAMA

        Mahkeme heyeti, sanıklar Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in tutukluluklarının devamına karar verirken sanıklardan Hamdi Eğbatan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi. Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşma jandarma görevlileri hakkında hazırlanan ve ana dava ile birleştirilmesine karar verilen iddianamenin okunmasıyla devam edileceğini belirterek duruşmayı 3-4-6-7 Temmuz günlerine bıraktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ