Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖL sınav giriş yeri sorgulama nasıl yapılır? Açık Öğretim sınav giriş belgesi!

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından eğitimine açıktan devam eden öğrenciler için gerçekleştirilen Açık Öğretim Lisesi (AÖL, Mesleki Açıköğretim Lisesi (MAÖL) 3. dönem sınavları 1-2 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak. Sınava girecek olan öğrenciler, sınav giriş yerlerini merak ediyor. Peki, AÖL sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? İşte AÖL öğrenci girişi ve açık lise sınav giriş yerleri...

        AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR? AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ

        1-2 Temmuz tarihinde Açıköğretim Lisesi 3. dönem sınavlarına girecek olan öğrenciler, aöl öğrenci girişi ile sınava girecekleri yerleri nasıl yapacaklarını merak ediyor. Öğrencilerin sınava girecekleri yeri öğrenmek için aşağıdaki adımları takip etmeleri gerekmektedir.

        Öncelikle MEB'in http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx internet adresine giriş yapın.

        AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        Açılan sayfada Güvenlik Kodu, Öğrenci Numarası ve Şifre ile giriş yapın.

        Daha sonra sol bölümde yer alan Öğrenci Genel Bilgiler sekmesinin içinde yer alan Sınav Giriş Belgesi butonuna tıkladıktan sonra açılan pencerede sınava gireceğiniz yeri öğrenebilirsiniz.

        SINAV GÜNÜ YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKENLER

        * Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da var ise ehliyet, pasaport)

        * Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı (zorunlu değil olması önerilir),

        * Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

        Öğrenciler, sınav sırasında cep telefonu, hesap makinesi, bilgisayar (diz üstü), kitap, ders notu, silah ve diğer öğrencileri rahatsız edecek hiçbir araç-gereç bulunduramazlar.

        REKLAM

        Dikkat: Öğrenciler, sınava girerken kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) ve Sınav Giriş Belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

        AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDE NASIL MEZUN OLURUM?

        Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

        Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

        MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER;

        Diplomaları sonuçları açıklanmasından sonra en kısa süre içerisinde hazırlanarak koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilecektir.

        Mezun olduğuna dair belgeye ihtiyaç duyanlar işlemlerini yaptırdıkları irtibat bürolarına (Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi) başvurabilirler. (Çok zorunlu olmadıkça, çıkma belgesi istemeyiniz bunun yerine "İlgili Makama"mezuniyet yazısı alabilirsiniz.)

        "Mezuniyet incelemesinde" olan öğrenciler çıkma belgesi alamazlar. Mezuniyet İncelemesinde olan öğrencileriin durumları gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra mezun konuma geleceklerdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ