Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2017 YAŞ kararları - TSK'da yeni kuvvet komutanları belli oldu!

        Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan Yüksek Askeri Şura, sona erdi. Toplantı 4 saat sürdü. Toplantıda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişti.

        CUMHURBAŞKANI ONAYLADI

        DHA'nın haberine göre,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Kararlarını onayladı.

        CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜİBRAHİMKALIN'DAN AÇIKLAMA

        Cumhurbaşkanlığı SözcüsüİbrahimKalın, Kara Kuvvetleri Komutanlığına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal'ın, Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün atandığını bildirdi.

        Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Askeri Şura Olağan Toplantısı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emeliye sevk edileceklerin durumlarının görüşülerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla karara bağlandığını belirtti.

        Yüksek Askeri Şura'da alınan kararları açıklayanKalın, şunları söyledi:

        "30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe yükseltilmiştir. 8 general/amiralin görev süreleri bir yıl, 159 albayın görev süreleri ise iki yıl süreyle uzatılmıştır.

        30 Ağustos 2017 tarihi itibarıyla rütbe bekleme süresini dolduran 28 general/amiral ile 107 albay kadrosuzluk, bir amiral ise yaş haddini doldurması nedeniyle 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren emekliye sevk edilmiştir."

        İbrahimKalın, 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın görev sürelerini tamamladıklarını aktararak, verdikleri hizmetlerden dolayı üç komutana teşekkür etti.

        Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in Kara Kuvvetleri Komutanlığına, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal'ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığına, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün Hava Kuvvetleri Komutanlığına 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere atandığını bildirenKalın, "Yüksek Askeri Şura 2017 yılı Olağan Toplantısı'nda alınan diğer kararlara ilişkin ayrıntılar, Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yayınlanacaktır. Bir üst rütbeye yükselen ve görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin millete, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve ailelerine hayırlı olmasını diliyoruz." diye konuştu.

        İŞTE KARA, DENİZ VE HAVA KUVVLETLERİNE ATANAN İSİMLER

        Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Orgeneral Hasan Küçükakyüz getirildi.

        BAKANLIK, BİR ÜST RÜTBE, TERFİ VE GÖREV SÜRESİ UZATILANLARIN SAYILARINI AÇIKLADI

        Yüksek Askeri Şura toplantısı kararlarına göre, 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti. 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı.

        Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bugün gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli general/amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin durumları karara bağlandı.

        Buna göre, 30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti. Kararla 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl süre ile uzatıldı.

        Açıklamada, "Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatılan general/amiral ve albayların, yeni rütbe ve görevlerinin aziz milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dileriz." ifadelerine yer verildi.

        TOPLANTIYA KATILANLAR

        Başbakan Yıldırım başkanlığındaki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katıldı.

        BAŞBAKAN'IN YAŞ'TAKİ AÇILIŞ KONUŞMASI

        YAŞ'ın açılış konuşmasını yapan Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

        "Bölücü terör örgütü ile mücadele, özellikle son bir yıl içerisinde çok başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Özellikle geçen yıl ağustos başında karar verdiğimiz taarruz amaçlı mücadele stratejisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile diğer güvenlik birimlerimizin tam bir koordinasyon içerisinde çalışmaları, beklenen sonucu vermiş ve bölücü terör örgütü ile mücadelede çok anlamlı bir seviyeye gelinmiştir."

        GÜVENLİK TEHDİTLERİ

        "Güney sınırlarımızdaki ülkelerde mevcut olan istikrarsızlık, otorite boşluğu ve iç savaş, terörle mücadelemizin önündeki en büyük tehdittir. Güvenlik esaslı mücadele devam ederken aynı zamanda ekonomik sosyal rehabilitasyon projelerinin hayata geçirilmesi de hayati öneme sahiptir."

        ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

        "Anayasa değişikliğiyle 94 yıllık yönetim geleneğimizde köklü bir değişikliğe gidilmiştir. Parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş olarak adlandırabileceğimiz bu değişiklik, ülkemizin gelecek yıllarını istikrar ve güven bakımından teminat altına alacaktır. Yeni sistem üniter yapıyı daha da tahkim etmiş, sürekli iktidar, kalıcı istikrarı garanti altına almıştır. Bu değişik ülkemizin bulunduğu zor coğrafyada karşılaşabileceği kritik iç ve dış gelişmelere karşı koyabilmek için çok önemli bir imkan sağlamıştır."

        ŞURANIN YENİ ÜYELERİ

        Bazı bakanların ilk defa katıldığı şura toplantısında bazı isimler ise yeni görevleriyle masadaki yerini aldı.

        Buna göre, daha önce Adalet Bakanı olarak YAŞ'a katılan Bekir Bozdağ, bu kez başbakan yardımcısı unvanıyla toplantıya kaldı. Fikri Işık da daha önce Milli Savunma Bakanı olarak katıldığı toplantıda başbakan yardımcısı olarak görev aldı. Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise toplantıya ilk defa katıldı.

        ANITKABİR'E ZİYARET

        Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarından oluşan heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım'ın Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

        BAŞBAKAN YILDIRIM DUA ETTİ

        Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, saygı duruşunun ardından dua etti.

        YILDIRIM, ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ'Nİ İMZALADI

        Misak-ı Milli Kulesi'ne beraberindeki YAŞ heyetiyle birlikte geçen Başbakan Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak, şunları kaydetti:

        "Aziz Atatürk, Yüksek Askeri Şura heyeti olarak huzurundayız. Güçlü temeller üzerine miras bıraktığınız cumhuriyeti muasır medeniyetler hedefine ulaştırmak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Daha müreffeh, daha güvenli, daha adil, daha özgür bir Türkiye bizim en önemli hedefimizdir. Şehit kanlarıyla yoğrulan bu vatan topraklarını aynı azim ve kararlılıkla koruma, gelecek nesillere emanet etme inancımız her zamankinden daha fazladır. 15 Temmuz 2016 günü yaşanan melun darbe girişimi karşısında milletimizin gösterdiği diriliş ruhu bir kez daha kanıtlamıştır ki bu millet, istiklalinden ve istikbalinden asla vazgeçmeyecek. Dün olduğu gibi bugün de canı pahasına bizi biz yapan değerlerini koruyacaktır.

        Milletimiz, 15 Temmuz'daki cesareti ve kahraman duruşuyla tüm dünyaya asla esareti ve vesayeti kabul etmeyeceğini göstermiş ve vatanı namertlere çiğnetmemiştir. Millet iradesinin her türlü vesayetin üzerinde olduğunu bu aziz millet, kanları ve canları pahasına kanıtlamıştır. 15 Temmuz şanlı tarihimizin altın sayfalarına bir destan olarak yazılmıştır. Milli irade adeta tecessüm ederek, demokrasiye ve ülkenin bağımsızlığına sahip çıkmıştır. Krizlerle boğuşan bölgemizde milletimizin işte bu azmi ve iradesi sayesinde ülkemiz, bir istikrar adası olarak varlığını sürdürmektedir. Devletimiz, kendisine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrete sahiptir. Bu şuurla 2023 hedefleri doğrultusunda gerçekleştireceğimiz YAŞ toplantısının ülkemize, milletimizi, TSK'ya hayırlı olmasını diliyor; bize bağımsız bir devlet bırakan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun"

        Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ise resmi Twitter hesabından, "Bir üst rütbeye yükselen ve görev süreleri uzatılan general/amiral ve albayların yeni rütbe ve görevleri hayırlı olsun" dedi.

        GÖREV SÜRESİ BİR YIL UZATILAN VE GÖREVİNE DEVAM KARARI VERİLEN GENERAL VE AMİRALLER

        S.NO RÜTBESİ ADI VE SOYADI SİCİL NO. NASBI
        KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
        KORGENERALLER
        1 KORG. Mehmet DAYSAL Top.1979-21 2013
        2 KORG. Şeref ÖNGAY P.1980-3 2014
        TÜMGENERALLER
        1 TÜMG. Mehmet ÖZOĞLU Top.1982-14 2014
        2 TÜMG. Veli TARAKCI Tnk.1984-3 2014
        3 TÜMG. Sinan YAYLA Top.1983-139 2014
        TUĞGENERALLER
        1 TUĞG. Ufuk DEMİRKILIÇ Prof.Tbp.1985-57 2010
        2 TUĞG. Celalettin BACANLI İs.1981-38 2011
        3 TUĞG. Necdet TUNA P.1980-Per.5 2011
        4 TUĞG. Sıtkı VARLI Bkm.1982-Ord.17 2012
        5 TUĞG. Tevfik ALGAN Mu.1984-20 2013
        6 TUĞG. Halil SOYSAL Top.1985-43 2013
        7 TUĞG. Mustafa GÖNEL Mu.1986-31 2014
        8 TUĞG. Mustafa OĞUZ İs.1985-5 2014
        9 TUĞG. Ahmet Ercan ÇORBACI P.1989-205 2014
        DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
        KORAMİRALLER
        1 KORA. Hasan Şükrü KORLU Dz.1982-5162 2014
        TÜMAMİRALLER
        1 TÜMA. Ahmet İskender YILDIRIM Dz.1982-5181 2014
        2 TÜMA. Aydın ŞİRİN Dz.1985-5735 2014
        TUĞAMİRALLER
        1 TUĞA. Mithat Kemal ALGÜL Dz.1990-6594 2014
        HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
        KORGENERALLER
        1 KORG. Nihat KÖKMEN Hv.Plt.1981-H-42 2014
        TÜMGENERALLER
        1 TÜMG. Ali ÇETİNKAYA 1984-6 2013
        TUĞGENERALLER
        1 TUĞG. Ahmet BİÇER Hv.Plt.1991-H-96 2014
        2 TUĞG. İmdat Bahri BİBER Hv.Kont.İhb.1984-H-25 2014

        HİZMET SÜRESİ İKİ YIL UZATILAN 1989 NEŞETLİ ALBAYLAR

        KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

        SIRA RÜTBE ADI VE SOYADI SİCİL NU. NASBI
        1 Alb. Ayhan SAYGIN 1989-50 2009
        2 Alb. Rafet KILIÇ 1989-63 2008
        3 Alb. Çetin KÖKLÜ 1989-95 2009
        4 Alb. Çağahan YEĞİN 1989-121 2009
        5 Alb. Atila ÖZVAR 1989-141 2011
        6 Alb. Ahmet Yalçın İSKENDER 1989-44 2011
        7 Alb. Dündar Şahin GÜNGÖR 1989-20 2012
        8 Alb. Ahmet NURTAN 1989-144 2012
        9 Alb. İlhan UÇKUN 1989-220 2012
        10 Alb. Hakan TUTUCU 1989-87 2012
        11 Alb. Kemal ÇAKIROĞLU 1989-68 2012
        12 Alb. Olgun ALTUNTAŞ 1989-197 2012
        13 Alb. Şeref KARAOĞLAN 1989-102 2011
        14 Alb. Latif TAŞDELEN 1989-74 2011
        15 Alb. Levent AYIK 1989-213 2012
        16 Alb. Hakan EROĞLU 1988-166 2012
        17 Alb. Özkan ÇAMDERE 1989-174 2012
        18 Alb. Şaban ÖZYILMAZ 1989-191 2012
        19 Alb. Muhammed Said YEŞİLDAĞ 1989-166 2010
        20 Alb. Levent ÖZDİLER 1989-135 2011
        21 Alb. Şenol ZÜMRÜT 1989-147 2010
        22 Alb. Hasan Hüseyin YÜKSEL 1989-150 2012
        23 Alb. Yolaç ERDUR 1989-28 2010
        24 Alb. Sacit SABUNCU 1989-64 2012
        25 Alb. Bilal BEBİŞ 1989-5 2012
        26 Alb. Kubilay ÇAKMAK 1989-44 2011
        27 Alb. Hakan BOZKURT 1989-69 2011
        28 Alb. Sinan AYDEMİR 1989-54 2012
        29 Alb. Aytekin DOĞRAMACI 1989-36 2011
        30 Alb. Ufuk ÖNER 1989-58 2010
        31 Alb. Behiç KUNAÇ 1989-60 2011
        32 Alb. Murat ERKURAN 1989-102 2011
        33 Alb. Zekeriya YALÇIN 1989-149 2010
        34 Alb. Özden ÇELİK 1989-21 2008
        35 Alb. Yüksel KOLCU 1989-70 2012
        36 Alb. Mustafa KARAMAN 1989-17 2009
        37 Alb. İbrahim ÖZYURT 1989-61 2012
        38 Alb. Selçuk ŞARDA 1989-16 2012
        39 Alb. Hüseyin TÜRE 1989-36 2010
        40 Alb. Fikret Rahmi ATALAY 1989-131 2012
        41 Alb. Ahmet Levent TEZEL 1989-139 2012
        42 Alb. Fatih Şemsettin GÖKER 1989-118 2011
        43 Alb. Ümit KIYAK 1989-Top.27 2008
        44 Alb. Ahmet KELEŞ 1989-Top.88 2010
        45 Alb. Caner DEMİRCİ 1989-Top.98 2012
        46 Alb. Ümit TATAN 1989-Top.7 2012
        47 Alb. Bilge Tekin ÇAĞLAR 1989-P.183 2012
        48 Alb. Ziya KARABAY 1989-15 2011
        49 Alb. Abdülmennan ŞAYAN 1989-2 2011
        50 Alb. İbrahim Şevki HANCI 1989-18 2010
        51 Alb. Halil ÇİÇEK 1989-33 2009
        52 Alb. Sencer AKYEL 1989-5 2012
        53 Alb. Birol ARSLAN 1989-15 2012
        54 Alb. Kemal ELVAN 1989-35 2011
        55 Alb. Necip BALDEMİR 1989-6 2012
        56 Alb. Seyit TEKİN 1990-Asb.1 2012
        57 Alb. Güray METE 1989-21 2012
        58 Alb. Halil İbrahim BÜYÜKBAŞ 1989-Asb.5 2012
        59 Alb. Fatih KARAGÜLLE 1989-Tnk.55 2012
        60 Alb. İbrahim GÜLER 1989-Mu.31 2011
        61 Alb. Mustafa ÖZLÜ 1989-P.77 2011
        62 Alb. Hakan ALGIN 1989-Top.115 2012
        63 Alb. Mete DENİZ 1989-Top.58 2010
        64 Alb. Metin BÜYÜKÇETİN 1989-P.200 2012
        65 Alb. Zekai KÖKSAL 1989-P.194 2012
        66 Alb. Gazenfer ELVEREN 1989-Tnk.66 2012
        67 Alb. Özcan KARA 1989-P.169 2012
        68 Alb. İsmail ÖZDEMİR 1989-7 2011
        69 Alb. Fatih DÖNMEZ 1989-1 2011
        70 Alb. Mustafa Bilgin BİLGENOĞLU 1989-20 2012
        71 Alb. Selim ALKAN 1989-28 2012
        72 Alb. Erdal ÖNEY 1989-22 2012
        73 Alb. Şenol DİLMEN 1989-Lv.10 2012
        74 Alb. Hakan UYSAL 1989-Lv.21 2011
        75 Alb. Hüsnü YAŞAR 1990-Yd.Lv.5 2011
        76 Alb. Ali Erhan YILDIZ 1989-Lv.3 2012
        77 Alb. Cevat ÖÇAL 1989-Ord.24 2012
        78 Alb. Birgi Hakan ERTÜRK 1989-Top.81 2012
        79 Alb. Adnan OCAK 1989-Ord.18 2011
        80 Alb. Sinan EREN 1989-Ord.4 2009
        81 Alb. Tayfun TÜRKOĞLU 1989-Ord.33 2011
        82 Alb. Kadir EĞRİBOYUN 1989-Ord.21 2012
        83 Alb. Ünal HOŞGÖR 1989-Ord.43 2011
        84 Alb. Öztürk KORKMAZ 1989-Ord.25 2010
        85 Alb. Serdar ALTINTAŞ 1989-Ord.3 2009
        86 Alb. Atila ÖZTÜRK 1989-P.182 2009
        87 Alb. Atila ŞEN 1989-P.152 2010
        88 Alb. Mehmet Kamil ALTAN 1989-8 2011
        89 Alb. Ufuk BOZKURT 1989-P.13 2011
        90 Alb. Tunç COŞGUN 1989-P.81 2009
        91 Alb. Ayhan URCAN 1989-Asb.Ulş.4 2012
        92 Alb. Halil İbrahim GÖRKEM 1989-P.160 2012
        93 Alb. Taner KARAKÇI 1989-P.223 2012
        94 Alb. Mustafa Uğur ALICIOĞLU 1989-P.58 2012
        95 Alb. Rafet YALÇIN 1989-18 2012
        96 Alb. Gökhan PARLAKTAŞ 1989-19 2012
        97 Alb. Mustafa ZORAL 1991-5 2012
        98 Alb. Mehmet Tamer AYDIN 1991-52 2011
        99 Alb. Bekir Engin TATCI 1992-Yd.1 2012
        100 Alb. Abdullah İlham ERENÇİN 1991-7 2012
        101 Alb. Mustafa ÜSTÜN 1991-Yd.1 2011
        102 Alb. Abdulmuttalip DÜRER 1989-2 2011
        103 Alb. Salih İlker SAYLAM 1989-5 2011
        104 Alb. Hüseyin AKIŞ 1989-Asb.4 2011
        105 Alb. Semih AKAR 1989-1 2011
        106 Alb. Recep CÖMERT 1989-2 2011
        107 Alb. İlkay ATAY 1990-Yd.1 2011
        108 Alb. Yemini Erdem GÜL 1990-Yd.2 2011
        109 Alb. Mehmet ATASEVER 1989-2 2011
        110 Alb. Adem YILMAZ 1989-2 2012
        111 Alb. Özgür TEKASLAN 1989-3 2009
        112 Alb. Akın ÇAĞLAR 1990-Yd.2 2012
        113 Alb. Hakkı GÜNDÜZ 1989-2 2012
        114 Alb. Faik Metin ÇELİKKALEM 1990-Yd.1 2012
        115 Alb. Yaşar Tuncer BAYSER 1989-3 2012
        116 Alb. Naci KARAKOÇ 1989-2 2012

        DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

        SIRA RÜTBE ADI VE SOYADI SİCİL NU. NASBI
        1 Alb. Mustafa Turhan ECEVİT 1989-6429 2011
        2 Alb. Hasan ÇANKAYA 1989-6464 2011
        3 Alb. Ercan KİREÇTEPE 1989-6395 2011
        4 Alb. Korkut ŞEN 1989-6480 2010
        5 Alb. Hakan TOLUNGÜÇ 1989-6397 2012
        6 Alb. İlyas GÜLTAŞ 1989-6401 2012
        7 Alb. Gürol AKIN 1989-6412 2012
        8 Alb. Mustafa KARADENİZ 1989-6389 2010
        9 Alb. Aydin SAĞLAM 1989-6371 2010
        10 Alb. Gökhan GÖKTAŞ 1989-6489 2012
        11 Alb. Savaş TUNCER 1989-6430 2012
        12 Alb. Kağan ERKARA 1989-6427 2011
        13 Alb. Murat GÖRGÜN 1989-6368 2012
        14 Alb. Oktay ŞERİFOĞLU 1989-6447 2012
        15 Alb. Halil TEMELLİ 1989-6455 2012
        16 Alb. Metin TURHAN 1989-0005 2011
        17 Alb. Levent CANDAN 1989-6396 2010
        18 Alb. Ali ŞAHİN 1989-6478 2012
        19 Alb. Mehmet EKİN 1989-6413 2010
        20 Alb. Mete TEZ 1992-0012 2009
        21 Alb. Duygu TEZ 1991-0009 2009
        22 Alb. Ayhan BALIKÇI 1990-0010 2012
        23 Alb. Saltuk TARHAN 1990-0008 2010

        HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

        SIRA RÜTBE ADI VE SOYADI SİCİL NU. NASBI
        1 Alb. Selim KARSAVURANOĞLU 1989-H-136 2011
        2 Alb. Osman Sezai GÖK 1989-H-79 2012
        3 Alb. Mehmet TEZCAN 1989-H-170 2012
        4 Alb. Barış SAYIN 1989-H-69 2012
        5 Alb. Bülent BİCAN 1989-A-8 2012
        6 Alb. Birol CİVELEK 1989-H-65 2012
        7 Alb. Ali İNCİ 1989-H-12 2012
        8 Alb. Alper SEÇKİN 1989-H-164 2012
        9 Alb. İsmail ÖREN 1989-H-131 2012
        10 Alb. Ahmet KILIÇ 1989-A-2 2012
        11 Alb. Hakan GÖKMEN 1989-H-128 2011
        12 Alb. Aziz DEMİREL 1989-H-109 2012
        13 Alb. Cengiz UYSAL 1989-H-142 2011
        14 Alb. Hakan ZEREN 1989-H-122 2012
        15 Alb. Aziz Kasım KAPTAN 1989-A-1 2009
        16 Alb. Yaşar ÖZDEMİR 1990-Y-3 2011
        17 Alb. Kemal ÖZKAN 1989-H-160 2012
        18 Alb. Mehmet Ali AL 1990-Y-3 2012
        19 Alb. Alparslan ÇONGARLI 1990-Y-1 2012
        20 Alb. Mustafa Kemal AKKUŞ 1991-F-33 2012

        KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI GENERAL TERFİ LİSTESİ

        S.NO RÜTBESİ ADI VE SOYADI SİCİL NO.
        1 TUĞG. METİN TOKEL Top.1983-70
        2 KUR.ALB. MUAMMER ALPER 1987-143
        3 KUR.ALB. ALTAN ER 1990-Top.112
        4 KUR.ALB. İSMAİL ŞANLI 1988-1
        5 KUR.ALB. ZORLU TOPALOĞLU 1985-16
        6 KUR.ALB. RASİM YALDIZ 1985-33
        7 KUR.ALB. MEHMET ÖZEREN 1989-59
        8 KUR.ALB. ÖZKAN ULUTAŞ 1989-62
        9 KUR.ALB. SELÇUK YAVUZ 1990-33
        10 KUR.ALB. SAMİ YÜKSEL 1988-18
        11 KUR.ALB. MAHMUT ALTUN 1989-118
        12 KUR.ALB. TUNCAY ALTUĞ 1988-3
        13 KUR.ALB. MUSTAFA ERKAL KUZUOĞLU 1989-94
        14 KUR.ALB. ERSİN KAYA 1989-Top.41
        15 KUR.ALB. TANER UYSAL 1988-39
        16 KUR.ALB. TANER SAĞIROĞLU 1990-8
        17 KUR.ALB. ÖZDEMİR ŞAN 1985-86
        18 KUR.ALB. ALPER ESER 1989-48
        19 P.ALB. MEHMET KİP 1987-209
        20 P.ALB. TAMER ATAY 1988-52
        21 P.ALB. DAVUT ALA 1991-29
        22 P.ALB. HAKAN ÖZTEKİN 1991-4
        23 P.ALB. KEMAL KIRIŞ 1989-258
        24 P.ALB. AYDOĞAN BUDAKÇI 1986-67
        25 P.ALB. HAKAN YİĞİTTÜRK 1987-168
        26 P.ALB. MUSTAFA BARUT 1988-228
        27 P.ALB. ERSİN ALTAY 1988-56
        28 TNK.ALB. ENGİN CANDAŞ 1988-28
        29 TNK.ALB. UĞUR BÜLEND ACARBAY 1985-38
        30 TOP. ALB. SEBAHATTİN TÜRKER 1987-172
        31 TOP.ALB. AHMET İBİŞ 1989-66
        32 KR.HVCL.ALB. OSMAN DİRMENCİOĞLU 1990-Top.181
        33 İS.ALB. MEHMET RİFAT ALKAN 1986-28
        34 MU.ALB. ZAFER YAŞAR CELEP 1986-33
        35 ULŞ.ALB. NURETTİN KUTLUYUVA 1985-3
        36 BKM.ALB. İSMAİL AMANVERMEZ 1986-Ord.4
        37 MÜH.ALB. OSMAN ALP 1985-Hrt.2
        38 MLY.ALB. AHMET YÜZBAŞIOĞULLARI 1990-3

        DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI AMİRAL TERFİ LİSTESİ

        S.NO RÜTBESİ ADI VE SOYADI SİCİL NO.
        1 TUĞA. TAYYAR ERTEM 1983-5341
        2 TUĞA. KADİR YILDIZ 1984-5582
        3 KUR.ALB. AYHAN TÜRKER KOÇPINAR 1991-6697
        4 KUR.ALB. YALÇIN ÖZKÜTÜK 1991-6765
        5 KUR.ALB. AYHAN GEDİK 1990-6573
        6 KUR.ALB. ŞAFAK DURUER 1991-6745
        7 KUR.ALB. YAVUZ KILIÇ 1992-6926
        8 KUR.ALB. AYKUT MANİOĞLU 1990-6530
        9 KUR.ALB. İLKER ÖZKAN 1993-7126
        10 KUR.ALB. MUSTAFA KAYA 1992-6907
        11 KUR.ALB. MEHMET CEM OKYAY 1990-6576
        12 KUR.ALB. HAKAN ERCAN 1992-6957
        13 DZ.ALB. TANER GÜN 1988-6171
        14 DZ.İKM.ALB. FİKRET ESİN 1988-6181
        15 DZ.MÜH.ALB. RECEP ERDİNÇ YETKİN 1991-6692)
        16 DZ.MÜH.ALB. MEHMET SARI 1991-6685

        HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI GENERAL TERFİ LİSTESİ

        S.NO RÜTBESİ ADI VE SOYADI SİCİL NO.
        1 KORG. ATİLLA GÜLAN 1980-132
        2 TÜMG. MEHMET ÖZLÜ 1984-30
        3 TUĞG. REHA UFUK ER 1984-40
        4 PLT.KUR.ALB. OĞUZ OKUYUCU 1993-4
        5 PLT.KUR.ALB. YAŞAR KADIOĞLU 1989-45
        6 PLT.KUR.ALB. FİDAN YÜKSEL 1987-16
        7 PLT.KUR.ALB. ÖZKAN EDİP AKGÜLAY 1993-128
        8 HV.P.KUR.ALB. NECATİ GÜNDÜZ 1989-24
        9 HV.SS.ALB. COŞKUN UÇARCILAR 1988-137
        10 HV.KONT.ALB. BEKİR ERDAL ÖZGENÇ 1988-23
        11 HV.İSTH.ALB. BÜLENT ÇETİN 1991-110
        12 HV.UÇB.ALB. GÜRHAN ERGÜRHAN 1991-104
        13 HV.İKM.ALB. SADIK UYGUR 1992-241
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ