Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar - FETÖ haberleri (19 Ağustos 2017)

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor.15 TemmuzDarbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 19 Ağustos 2017 Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        SİVAS MERKEZLİ OPERASYONDA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sivas merkezli 12 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Askeri Mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,FETÖ/PDYörgütünün Askeri Mahrem Yapılanmasına yönelik17 şüpheli hakkındagözaltı kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sivas merkezli 12 ilde düzenledikleri eş zamanlı operasyonda16'sı fiilen çalışan 1'i meslekten ihraç edilen 17 şüpheli asker şahıs gözaltına alındı. Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Askerlerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. (DHA)

        SİNOP'TA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sinop'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden 3'ü tutuklandı.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan farklı meslek gruplarına mensup 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüphelilerden 4'ü adli kontrol, 1'i savcılık sorgusu, 5'i ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. (AA)

        SİNOP'TA FETÖ FİRARİSİ ESKİ BİNBAŞI VE EŞİ SİNOP'TA YAKALANDI

        Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında aranan firari eski binbaşı ve eşi eski öğretmen Sinop'ta yakalandı.

        Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülenFETÖsoruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan eski Deniz Binbaşı İbrahim C. ve eşi eski öğretmen Fatma Cnin Sinop'un Erfelek ilçesindeki bir çiftlik evinde saklandığını tespit edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda iki şüpheli gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüphelilerden eski Deniz Binbaşı İbrahim C'nin işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

        Fatma C'nin ise Ankara'ya gönderilmeyeceği, sorgusunun Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) yapılacağı belirtildi. (AA)

        KARS'TA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 15 zanlı gözaltına alındı.

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,FETÖile bağlantılı oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edilen 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezi ile Susuz ve Kağızman ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan 15 zanlı gözaltına alındı.

        Zanlılar, Harakani Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 2 zanlı aranıyor. (AA)

        FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASINA OPERASYON: 12 KİŞİ YAKALANDI

        REKLAM

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "emniyet yapılanması"na yönelik 9 ilde yapılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan ve meslekten ihraç edilen 19 şüpheliden 12'si yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve haklarında gözaltı kararı bulunan 19 emniyet personeline yönelik operasyon başlattı.

        İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, şüphelilerden 12'si yakalandı.

        Diğer, 7 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ