Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Başını eşinin siyasi kariyeri için açıyor'

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Turkuaz Hareketi'nin lideri Ali Müfit Gürtuna'nın eşi Reyhan Gürtuna'nın başını açmasına CHP'li kadın milletvekillerinden destek, AKP'li kadın milletvekillerinden ise tepki geldi. AKP'li vekiller "Bu iş çocuk oyuncağı değil. Manevi değerler sulandırılamaz" dedi. Reyhan Gürtuna ve eşine en sert tepki ise türbanlı kadınların özgürlüğü için mücadele eden kadın örgütlerinden geldi. Reyhan Gürtuna'nın türbanını eşinin siyasi kariyeri için çıkardığı öne sürüldü. Kadınların değerlendirmeleri şöyle:

        * Hidayet Tuksal (Başkent Kadın Platformu): Açacaktı, nasıl açacak diye zaten bekliyorduk. Başını açmasını samimi bulmuyorum. Reyhan Gürtuna'nın eşinin kariyeri, siyasi çehresini değiştirmek içinbunu yaptığını düşünüyorum. Gürtuna, karısının türbanı, şapkası derken nihayet gündeme geldi. Karısının şapkasıyla tartışıldı, şimdi de başını açmasıyla tartışılacak. Dönsün artık biraz kendine baksın. Bu duruma sadece Kemalist kadınlar ve askerler o da 'doğru yolu buldu' diye sevinir.

        * Zeynep Tekin (AKP-Adana): Özel yaşamına müdahale edilmez. İnancımız gereği bazı şeylerin de sulandırılmaması lazım. İnancı gereği örtüyorsa örtüyordur. Bu iş, çocuk oyuncağı değildir. Manevi değerler sulandırılamaz. Ya örtünür ya açılır. Bunun gelgitleri olmaz. Reyhan Hanımın, özel yaşamına karışmıyoruz, ama değerleri sulandırmamalı. İşime gelir açarım, işime gelmez kaparım. Öyle olmaz.

        * Fatma Şahin (AKP-Gaziantep):Bireysel tercihi, kendi özgürlük alanı beni ilgilendirmiyor. Ama bu bir dava ve misyon ise bu kadar hafifletilmemeli.

        * Reyhan Balandı (Anavatan- Afyonkarahisar): Reyhan Hanımın başörtüsünü siyasi bir ideoloji olarak kullanılmasına karşı duruş sergilemesine ben de katılıyorum. Başörtülü hali de çok güzeldi. Bu hali de çok güzel. Dini inançlarında ve ibadetlerinde hiçbir değişiklik olmadığı düşüncesindeyim. Başörtüsü tek başına inancın göstergesi değildir. Başı açık olan binlerce insan inanç sahibidir.

        * Özlem Çerçioğlu: (CHP-Aydın): Çok modern ve şık olmuş. Çağdaş ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kadınları böyle olmalıdır elbette. Kendi tercihidir.

        SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ