Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eski AKP'li vekile yolsuzluk cezası

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı kuruluşlardaki ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla açılan 19 sanıklı 'enerji' davasında karar açıklandı. 765 sayılı TCK'ya göre AKP eski milletvekili Cemal Kaya 7,5 ay hapis ve 336 YTL para cezasına çarptırıldı. Kaya'nın cezası ertelendi.

        Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 7 sanık hakkında beraat, 8 sanık hakkında erteleme ve 4 sanık hakkında ise hapis ve para cezası verildi.

        İş adamı İbrahim Selçuklu, Türk Ceza Kanunu'nun "örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından 1 yıl 6 ay 10 gün hapis, 427 YTL adli para cezasına çarptırıldı. Eski Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdür Vekili Önder Piyade ve Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst, "suç örgütüne üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak, yakınlarına çıkar sağlamak" suçlarından 2'şer yıl 7'şer ay 20'şer gün hapis, 427 YTL para cezasına çarptırıldı.

        Fernas İnşaat Şirketi'nin sahibi iş adamı Muzaffer Nasıroğlu ise "suç örgütüne üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından 1 yıl 27 gün hapis, 427 YTL para cezasına çarptırıldı. Nasıroğlu, rüşvet verme suçundan delil bulunamadığı için beraat etti.

        Bürokratlar Fuat Kutsal ve Fuat Celepci, "suç örgütüne üye olmak ve görevi kötüye kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezası, 366 YTL para cezasına çarptırıldılar. Cezaları ertelendi.

        Erhan Peker, eski AKP Milletvekili Cemal Kaya ise "ihaleye fesat karıştırmak ve suç örgütüne yardım etmek" suçlarından 7,5 ay hapis, 366 para cezasına çarptırıldı. Cezaları ertelendi. Kazancı Holding Başkanı Cemil Kazancı, Yaşar Giregiz, Cengiz Hasmer ve Necati Altın, "örgüte yardım etmek" suçundan 5 ay hapis cezası verildi, cezaları ertelendi. Kazancı'nın "rüşvet verme" suçundan delil bulunamadığı için beraatine karar verildi.

        MıÜüahkeme heyeti başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanıklar Mesut Dal, Niyazi İsmet Ertem, Yalçın Selçuk, Demet Göktaş, Cemalettin Tüney ve Bekir Aksoy'un, üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair yeterli, kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden beraatlarına karar verildiğini açıkladı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ