Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ABD firması Cargill kapatıldı

        Danıştay tarafından kapatma kararı verilen ABD firması Cargill, uzun süren bir hukuki süreç ile iki kez verilen ek sürenin ardından kapatıldı.

        Bursa'nın Orhangazi İlçesi, İznik Gölü yakınlarında yasal olmayan şekilde tarım arazisine kurulduğu iddiasıyla sivil toplum örgütlerinin açtığı dava sonucu Danıştay tarafından kapatılmasına karar verilen Amerikan firması Cargill'e ait nişasta fabrikası, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından verilen bir hafta ve kaymakamlığın ilave ettiği bir günlük ek süre uzatımının ardından kapatıldı.

        Cargill'in Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki mısır işleme tesisinin üretim faaliyetini yargı kararları doğrultusunda durduran İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ekibi, fabrikadan ayrıldı.

        Orhangazi

        İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nda görevli çevre sağlık teknisyenlerinin oluşturduğu ekip, Cargill Orhangazi Mısır İşleme Tesisi'nin faaliyetini gerekli işlemlerin ardından durdurdu.

        Ekip, daha sonra herhangi bir açıklama yapmadan fabrikadan ayrıldı. Cargill Türkiye Proje Yatırım Müdürü Kemal Özbelli'nin konuya ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ