Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AKP'den, Orhan Pamuk'a hocalık teklifi

        AK Parti, Orhan Pamk'un yanı sıra, yönetmen Sinan Çetin ile ünlü şovmenler Yılmaz Erdoğan, Beyazıt Öztürk ve Kadir Çöpdemir'in de Siyaset Akademisi'nde ders vermesini istiyor.

        Bu yılki programa çağrılacaklar listesinde Nobel ödülü almış iki isim dikkat çekiyor.

        Bu yılki programa çağrılacaklar listesinde Nobel ödülü almış iki isim dikkat çekiyor. Parti yönetimi, ders vermeleri için Türkiye'ye ilk Nobel'i kazandıran yazar Orhan Pamuk ile yoksullara yönelik mikro kredi projesi ile Nobel Barış Ödülü alan Bangladeşli Prof. Dr. Muhammed Yunus'a da teklif götürdü. AK Parti'nin davetli listesinde yönetmen Sinan Çetin ile ünlü şovmenler Yılmaz Erdoğan, Beyazıt Öztürk (Beyaz) ve Kadir Çöpdemir de bulunuyor.

        AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın organizasyonu olan Siyaset Akademisi, 6. dönem derslerine 8 Kasım'da başlayacak. İlk dersi Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, son dersi ise Başbakan Tayyip Erdoğan verecek. Akademi, bu yıl da ünlü isimleri konuk edecek. Listedeki en ilginç isim ise Nobel ödüllü tek Türk yazar payesini alan Orhan Pamuk. AK Parti Ankara İl Başkanı Nurettin Akman, Zaman'a yaptığı açıklamada Pamuk'un programa katılıp katılamayacağının kısa bir süre sonra kesinleşeceğini kaydetti. Akman, Pamuk'un yanı sıra Nobel barış ödülü alan Bangladeşli bilim adamı Prof. Dr. Muhammed Yunus'un da tekliflerini kabul etmelerinin kendilerini mutlu edeceğini söyledi.

        Nobel ödülü tartışma konusu olan Orhan Pamuk'un Ermeni ve Kürtlerle ilgili açıklamaları kamuoyunda tepki toplamıştı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kutlamak için aramadığı Pamuk'u 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna da çağırmadı. AK Parti İl Başkanı Akman, bu tartışmalara değinirken, aykırı fikirlerin akademide tartışılabileceğini ifade etti. Akman, Bu sene siyaset ve demokrasi başlığı ana konumuz olacak. Siyaset Akademisi'nde arkadaşlarımızı geleceğe hazırlamak istiyoruz. Aykırı fikirlerin tartışmasına da açığız. diye konuştu.

        Siyaset Akademisi'nin başkanlığını bu dönemde eski parti yöneticisi olan Burhan Kayatürk üstleniyor. Şubat ayında bitecek program boyunca başbakan yardımcıları Abdüllatif Şener, Mehmet Ali Şahin, Devlet bakanları Ali Babacan ve Mehmet Aydın, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Genel Başkan yardımcıları Dengir Fırat, Hayati Yazıcı'nın yanı sıra, Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz da siyasi tecrübelerini gençlerle paylaşacak. Akademisyenlerden Liberal Düşünce Topluluğu Başkanı Prof. Dr. Atilla Yayla ile Prof. Dr. Naci Bostancı, eski bakan Hasan Celal Güzel ile gazeteci Nazlı Ilıcak da Akademi'nin bu yılki konukları arasında yer alıyor.

        ZAMAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ