Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem “Halktan ve CHP’den özür diliyorum”

        HABERTÜRK yayınına katılan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, partisinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi:

        “Ben CHP’den özür diliyorum. Halktan özür diliyorum. 78 yılında gençlik kollarında partiye üye oldum. 8 dönem partide görev aldım. Milletvekilliği yaptım. Kişisel hırslarım olmadı. 2007 seçimlerinde parlamentoyu taşıyan 2-3 vekilden biriydim. Sonraki seçimde arka sıralarda yazıldım ama birinci sıradaki gibi çalıştım. ‘İl başkanlığına gideceksin’ dediklerinde de geldim.

        Ama bizim hayalimiz bu değildi. Deniz Baykal çok değerli bir siyaset adamıdır. Fakat Sayın Önder Sav, CHP’nin çok önemli bir hafızadır. Kemal Bey, beyefendiliğinde bir insan… Olanları anlamakta ben çok zorluk çekiyorum. 5-6 ay önce Sayın Genel Başkan partimize karşı bir komplo düzenlenmiş ve o gün en iyi bu işi taşıyabilecek kişinin Kemal Bey olduğuna karar verilmiş ama hiçbir zaman Deniz Bey’i yok saymadık. Benim yanımda kimse Deniz Bey’e ‘Deniz’ diyemez örneğin. Bu parti terbiyesiyle, siyaset yapmış biriyim. Bugün yaşananları bir kabus olarak görüyorum. Bu kabusun mimarı çok acı, sanki Deniz Bey için düğmeye basanlar bu oyunu oynamaya devam ediyor. CHP Türkiye’nin omurgasıdır. Oy vermeyenler bile CHP’ye hesap sorar. AKP’ye sormaz… Oy vermez ama ‘Sen teminatsın’ der. Böyle bir tablo içinde iktidara giden bir parti içindeyken bu sürecin içine giriyoruz. İlk defa partimi TV ekranında konuşuyorum…”

        Şimşek, Gürsel Tekin’in “CHP’de iç çekişme yok” değerlendirmesi için “Onun baktığı yerden öyle görünüyor” dedi.

        Şimşek, yapılması gerekenin seçime kadar bu şekilde devam etmek seçimden sonra da tüzük kurultayını toplamak olduğunu söyledi. Bunu Kılıçdaroğlu ile de paylaştığını kaydeden Şimşek, “korku imparatorluğu” değerlendirmesi için de şunları söyledi: “Kemal Bey’in ağzına pelesenk olan bir sözcüktür. 6 aydır Genel Başkan. Bu yeni mi çıktı, ne değişti?”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ