Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'de 50 il başkanı istifa ediyor

        Kongrede partisinin yönetim kademesini yenileyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de teşkilatlarda revizyona gidiyor. Köklü revizyon milletvekilliği adaylığı için istifa edenlerin yerine yapılacak atamalarla gelecek. Yönetimle anlaşamayan il başkanlarının ise görevden alınabileceği ifade ediliyor.

        CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun il ve ilçe başkanları ve yöneticilerinden milletvekilli adayı olacakların 10 Ocak’a kadar istifa etmeleri yönünde aldığı tavsiye kararının ardından teşkilatlar da istifa furyası yaşanıyor.

        GÖZLER ŞİMŞEK’TE

        İstifalar için tanınan sürenin dolmasına 72 saat kala Kastamonu, Kars, Düzce başta olmak üzere birçok il, ilçe ve parti yöneticisi istifa etti. Birçok il başkanı ise adaylık konusunda yönetimin nabzını yokluyor. Olumlu sinyal alanlar hemen istifa ediyor. Pazartesi gününe kadar en az 50 il başkanının istifa etmesi bekleniyor.

        CHP’de başlayan istifaların ardından gözler yeni yönetimle yıldızı barışmayan İstanbul ve Ankara İl Başkanları Berhan Şimşek ile Ali Yıldızlı’ya çevrildi.

        İstanbul İl Başkanı Şimşek, HABERTÜRK’ün “İstifa edecek misiniz?” sorusuna “Hayırlısı olur” diyerek istifa için son güne kadar bekleyebileceğinin sinyalini verdi. Önder Sav’a yakınlığıyla bilinen Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı’nın ise istifa konusunda direnebileceği ifade ediliyor.

        Bu arada Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda 81 ilde görevlendirilen Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri yapacakları çalışmaları içeren bir “anket formu” düzenleyecek. Koordinatör heyetler gittikleri illerde vatandaşların CHP’ye bakışının fotoğrafını çekecek. Ortaya çıkacak sonuçlara göre seçim stratejisi belirlenecek.

        BUGÜN SAHAYA İNİYOR

        Kongre sürecinde yurt gezilerine ara veren Kılıçdaroğlu, bugün Hatay’ın Erzin, İskenderun ve Dörtyol ilçelerinde partisine katılım törenlerinde vatandaşa seslenecek. Kılıçdaroğlu, yarın da Kuşadası’na geçerek 160 Roman derneğinin katılımıyla düzenlenen toplantıda olacak.

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı açıklamada, "Boşalan il başkanlıkları için atama pazartesi günü yapılabilir" şeklinde konuştu.

        Son gelen bilgiye göre, CHP İstanbul İL Başkanı Berhan Şimşek, görevinden istifa ettiğini açıkladı. CHP yönetimi, milletvekili aday adayı olacak il başkanlarının 10 Ocak tarihine kadar istifa etmeleri gerektiğini açıklamıştı.

        Özge EĞRİKAR / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ