Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Birinci ergenekon davası başladı, Ergenekon'da 219. duruşmaya gelindi

        Birinci ''Ergenekon'' davasının 219'uncu duruşması başladı.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı.

        Duruşmaya, tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Sedat Peker ve Ergün Poyraz ile men cezası verilen diğer tutuklu sanıklar İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Semih Tufan Gülaltay, Bedirhan Şinal, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu ve Özkan Kurt katılmadı.

        Duruşmada, sesi ve görüntüsü salona bozuk bir şekilde yansıtılarak beyanları alınan gizli tanık ''Dilovası'', Sabancı suikastı ve Gazi Mahallesi olaylarıyla ilgili açıklamalarına devam etti. Sabancı cinayetinin DHKP/C örgütünün başka güçler tarafından yönlendirilmesi sonucu işlendiğini öne süren gizli tanık, Mustafa Duyar'ın da, başka bir örgütten ajan olduğu iddiasıyla uzaklaştırıldığını, ardından DHKP/C'ye girdiğini belirtti.

        Sabancı suikastından sonra tutuklanan Duyar'ın cezaevinde asker kökenli MİT görevlileri tarafından ziyaret edildiğini dile getiren gizli tanık, Duyar'ı ziyaret eden MİT görevlisinin adının ''Hatice Albay'' olduğunu savundu.

        Gizli tanığın ifade verirken bir süre beklemesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, konuşmaya devam etmesini istedi. Gizli tanık da, notlarına baktığını söyleyince tutuklu sanıklardan Hükmet Çiçek, oturduğu yerden bazı şeyler söyledi.

        Özese'nin, mikrofona da aynı şeyleri tekrarlamasını istediği Çiçek, tanıkların mahkeme heyetinin sorduğu sorulara cevap vermeleri gerektiğini ifade ederek, ''Oysa bu gizli tanık, eline tutuşturulan belgelerdeki bilgileri okuduğunu söyledim. Bunun da doğru olmadığını, dersine iyi çalışmadığını söyledim. Savcılar dersini iyi öğretmemiş, dedim'' diye konuştu.

        Gizli tanık ise kimsenin yönlendirdiği veya yönlendirebileceği bir kişi olmadığını savunarak, ''Aksi olsaydı şu an Veli Küçük'lerin, Doğu Perinçek'lerin yanında yer alırdım'' dedi.

        Duruşma, gizli tanığın dinlenilmesiyle devam ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ