Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Suriye özür diledi", başbakan erdoğandan düşen uçakla ilgili ilk açıklama, fatih altaylı

        HABERTÜRK.COM

        Brezilya'dan gelen Başbakan'ın uçağında bulunan Fatih Altaylı, uçakta neler yaşandığını canlı yayında anlattı.

        Altaylı, düşen uçakla ilgili olarak haberleri İstanbul'a indikten sonra öğrendiklerini ve hemen Başbakan'a sorduklarını belirtti.

        İşte Fatih Altaylı'nın anlatımıyla Başbakan'ın uçağında neler yaşandığı ve Başbakan'ın düşen savaş uçağıyla ilgili verdiği bilgiler.

        "Olaylar şöyle gelişti İtalya'ya yaklaşıyorduk Akdeniz üstündeydik uaçağın rotası değişti dediler ama uçağın rotası değişmedi. Uçak istanbul'a inecekti ve sayın Başbakan İstanbul'da kalacaktı. Ancak İtalya üzerindeyken birden bire karar değişikliği oldu ve Sayın Başbakan'ın İstanbul'da kalmayacağı Ankara'ya devam edeceği söylendi. Biz bunun dışında uçakta Suriye ile ilgili bir kriz yaşandığı söylenmedi. Ne zamanki biz İstanbul'a indik cep telefonlarımızı daha havaalanına teker değer değmez açtık ve o zaman internetten gelen haberlere, ajanslara baktık gördük ki böyle bir kriz var.

        Ve o zaman Başbakan'ın olduğu bölüme geçtik uçakta ve ben 'Duydunuz mu olayı?' dedim 'Evet haberim var' dedi.

        Biz kendi duyduklarımız aktardık. Şuydu; "Bir Türk F-16 uçağı Suriye sınırında Akdeniz üzerinde, Suriye'ye yakın bir yerde, sularında Suriye hava savunma sistemi tarafından düşürüldü ve pilotlarda Suriye tarafından esir alındı" diye ajanslardan duymuştuk. Başbakan bu bilgileri teyit etmedi, 'Pilotların Suriye'nin elinde olduğuna dair bizim bir bilgimiz yok' dedi. 'Olduğunu da zannetmiyoruz. Şu an hem deniz hem hava kuvvetleri şu anda Doğu Akdeniz'de arama kurtarma çalışmaları yapıyorlar ve çok şükür ki pilotlarımız hayatta sadece bir uçak kaybımız var' dedi.

        Ayrıca, Suriye'nin de bu olayla ilgili anında üzüntülerini bildirdiğini, hata olduğunu Suriye'nin belirttiğini söyledi. Biz "Büyük bir kriz olur mu?" diye de sorduk, "Göreceğiz bakacağız dedi." Basın toplantısı Ankara'da olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ