Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Oto tamirciliği yapan iki çocuk babası Murat Kılıç'ı 19 Mayıs 2008'de boğduktan sonra cesedini yakarak Kemerburgaz Çiftalan Köyü'ndeki piknik alanına gömen ortağı Ekrem Dilek ve Emrah Çakır müebbet hapse çarptırıldı

        Gökay USANMAZ / AHT / İSTANBUL

        Alibeyköy'de oto tamirciliği yapan iki çocuk babası Murat Kılıç'ı 19 Mayıs 2008'de boğduktan sonra cesedini yakarak Kemerburgaz Çiftalan Köyü'ndeki piknik alanına gömen ortağı Ekrem Dilek ve Emrah Çakır müebbet hapse çarptırıldı. Dilek ve Çakır'a yardım eden arkadaşları Yusuf Işık ise 15 yıl hapis cezası aldı. Yargıtay 3 arkadaşa verilen cezaları az bulup, ölenin cebindeki paraları aldıkları gerekçesiyle nitelikli yağma suçundan da ceza verilmesini istedi.

        Murat Kılıç ve Ekrem Dilek, Alibeyköy'de ortak oto tamirhanesi işletmeye başladı. Bir süre sonra ise İşlerin kötü gitmesi üzerine Ekrem Dilek ortaklıktan ayrılmak istedi. Kılıç da ortak olurken karşılıklı imzaladıkları 80'er bin TL'lik senedi ödemesini talep etti. Parayı ödemek istemeyen Ekrem Dilek ortağını korkutmak için arkadaşları Yusuf Işık ve Emrah Çakır'dan yardım istedi. 19 Mayıs 2008'de minibüsle malzeme almaya giden ortaklar Yusuf Işık ve Emrah Çakır takip etti. Alibeyköy Atatürk Caddesi'ne gelindiğinde ise Ekrem Dilek minibüsü durdurdu. Üç arkadaş Murat Kılıç'ı darp ederek minibüse bindirdi ve boğarak öldürdü. Ardından da cebindeki paraları aldıkları cesedi kimliğinin belirlenememesi için yakmaya karar verdi. Kağıthane'deki bir istasyondan bidonla benzin satın alan 3 arkadaş, Çiftalan Köyü yakınlarındaki piknik alanında cesedi yakıp, gömdü. Murat Kılıç'ın cesedi 6 gün sonra piknikçiler tarafından bulundu ancak kimlik tespiti yapılamadı.

        10 AY SONRA ÇÖZÜLMÜŞTÜ

        Yaklaşık 10 ay sır kalan cinayet, polisin duyumları değerlendirmesiyle çözüldü. Polisler kayıp olarak aranan Murat Kılıç'ı öldürdüğü iddia edilen Ekrem Dilek'i gözaltına aldı. Ekrem Dilek sorgusunun ikinci gününde cinayeti kabul etti ve arkadaşları Yusuf Işık ve Emrah Çakır'ın da yanında olduğunu söyledi.Üç arkadaş tutuklandı.

        YAĞMA SUÇUNDAN DA CEZA VERİLSİN

        Savcılık iddianamede 3 arkadaşın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istedi. Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi davayı 12 Ekim 2010'da karara bağladı. Ekrem Dilek ve Emrah Çakır'a 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Yusuf Işık da 'kasten öldürmek suçuna yardım etmek'ten 18 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme duruşmadaki iyi hallerini değerlendirerek Ekrem Dilek ve Emrah Çakır'ın cezalarını müebbet hapse, Yusuf Işık'ın cezasını ise 15 hapse indirdi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi ise kararı bozdu. Bozma gerekçesi olarak sanıklara nitelikli yağma suçundan ceza verilmediği, bu nedenle cezanın yetersiz kaldığı belirtildi. Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi Yargıtay'ın bozma ilamı doğrultusunda davayı yeniden görmeye başladı. Ancak hazırlanan ilk iddianamede Ekrem Dilek, Emrah Çakır ve Yusuf Işık'ın nitelikli yağma suçundan cezalandırılması istenmemişti. Bu nedenle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 3 zanlı hakkında 'nitelikli yağma'suçundan, 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle ek iddianame hazırladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ