Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Böcek skandalında flaş gelişme!

        Ankara'daki 'böcek' skandalıyla ilgili soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, Ankara, İstanbul ve Ardahan'da gözaltına alınan 2'si kadın 10 kişinin sorgusuna Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediliyor.

        Başbakanlık'a bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) makam odalarında ortam dinleme cihazı adı verilen ve kamuoyunda 'böcek' olarak adlandırılan dinleme cihazları bulunmuştu. Ankara Emniyeti dinleme cihazlarının bulunmasından sonra harekete geçmiş ve 8 ay süren çalışma sonrası konu ile ilgili olabilecek şahıslar tespit edilmişti. Bu sabah harekete geçen polis daha önce tespit edilen isimleri Ankara, İstanbul ve Ardahan'da gözaltına aldı. Gözaltına alınan 2'si kadın 10 kişi Ankara Emniyet Müdürlüğünde sorgulanmaya devam ediyor.

        Ardahan'da gözaltına alınan M.G. öğle saatlerinde uçakla Ankara'ya getirildi. Esenboğa Havalimanı'nda Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınan M.G., kontrol için Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada işlemleri tamamlanan M.G. hastane çıkışında kendisini görüntüleyen kameralara "Bunlar bittiğinde gerçekler ortaya çıktığında yüzünüz kızarmayacak mı?" diye tepki gösterdi. Polis aracına bindirilen M.G. sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ