Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik IŞİD'ten Türkiye'ye küstah tehdit! "Süleyman Şah Türbesi’ni 3 gün içerisinde boşaltın"

        Bedirhan ÖZYİĞİT / ANKARA

        El Kaide'nin Suriye'deki kolu IŞİD, Halep'teki Süleyman Şah Türbesi'nin 21 Mart'tan itibaren 3 gün içerisinde boşaltılıp Türk bayrağının indirilmesini istedi. IŞİD, “Aksi takdirde türbeyi yerle bir ederiz” tehdidinde bulundu.

        Suriye’de iç savaş devam ederken, Şanlıurfa’nın Birecik sınırları yakınlarında bulunan Süleyman Şah Türbesi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün tehdidi altında. El Kaide’nin Suriye’deki kolu IŞİD, önceki gün yayınladığı bildiride, Süleyman Şah Türbesi’nin 3 gün içinde boşaltılıp Türk bayrağının indirilmesini istedi. Terör örgütü, aksi takdirde türbeyi yerle bir edeceği tehdidinde bulundu. Terör örgütü, tehditlerini sosyal paylaşım sitesi Youtube’dan yayınladığı bir videoyla yaptı.

        SİLAHLA AÇIKLAMA

        Yüzleri maskeli ve eli silahlı IŞİD militanlarının Youtube’dan yayınladıkları video bir duayla başlıyor. Ardından konuşan örgüt sözcüsü, “Süleyman Şah Türbesi’ndeki Türk askerlerinin orayı boşaltması için 3 gün süre veriyoruz. Türkiye, bugün yani 21 Mart 2014’ten itibaren, 3 gün içinde İslam toprağı olan Halep Beldesi’ndeki o bayrağını indirmediği takdirde, mezarı ortadan kaldıracağız” ifadesini kullandı.

        "SAKALSIZ VE KT PANTALONLU"

        Suriye’deki iç savaşın ilk yıllarında Irak ve Suriye’deki hapishanelerden serbest bırakılan El Kaide üyeleri tarafından kurulan IŞİD örgütü, Türkiye-Suriye sınır hattında terör estiriyor. Niğde saldırısıyla Türkiye’nin gündemine oturan El Kaide bağlantılı IŞİD’e karşı tüm terör ve istihbarat birimleri teyakkuza geçti.

        Sınır ekiplerine Türkiye’ye geçmek isteyen IŞİD militanlarının gözaltına alınması talimatı verilirken olası saldırılar için tüm birimler uyarıldı. Türkiye-Suriye sınır hattını lojistik üs olarak kullanan IŞİD üyelerinin sakalsız ve kot pantolonla Türkiye’ye giriş yapacakları belirtiliyor. Güvenlik güçleri bunun üzerine sınırda önlem almaya başladı. Liderliğini Ebu Musad El Bağdadi’nin yaptığı örgütün 10 bin civarında militanı bulunuyor. 

        YUNANİSTAN'IN EDİRNE'YE SALDIRMASIYLA AYNI ANLAMA GELİR

        Türkiye ile Fransa arasında 1921’de imzalanan ve daha sonra Lozan’da da aynen kabul edilen Ankara Anlaşması’na göre Süleyman Şah'ın mezarının bulunduğu alan Türk toprağı kabul edildi. Ancak bölgede inşa edilen barajın sularının altında kalmaması için 1973’te kuzeye nakledildi. Süleyman Şah Türbesi Türk askerleri tarafından korunuyor. Uzmanlara göre IŞİD terör örgütünün Süleyman Şah Türbesi’ne saldırması, Yunanistan’ın Edirne’ye saldırmasıyla aynı anlama geliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ