Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türk Musevi Cemaati, İshak İbrahimzadeh, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı, bayram mesajı, habertürk
        1

        Bülent GÜNAL - Serkan AKKOÇ / HT GAZETE
        Türk Musevi Cemaati Başkanı İzak İbrahimzadeh’in Gazze’de yaşanan olaylar üzerine geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a özel bir mektup yazdığı öğrenildi. Mektupla ilgili çarpıcı olan iddia, İbrahimzadeh’in ‘Dilerseniz Türkiye’den ayrılırız’ dediğiydi. Mektubun içeriğiyle ilgili HABERTÜRK’e özel açıklama yapan İbrahimzadeh, ‘Dilerseniz Türkiye’den ayrılırız’ iddialarını kesin bir dille yalanladı.

        2

        İbrahimzadeh şöyle konuştu: "Türkiye’den ayrılabiliriz gibi bir ifade kullanmadığımız gibi bu anlama yol açabilecek bir imada da bulunmadık. Mektubumuzda hissiyatımızı, düşüncelerimizi belirttik, Sayın Başbakan’ımıza olan güvenimizi yineledik."

        3

        "Bunun aksi zaten düşünülemez. Çünkü Türk Musevi cemaatinin her bir bireyi Türkiye Cumhuriyeti’ne gönülden bağlı, bu ülkenin bir parçasıdır. 77 milyon vatandaşımızdan bir farkımız yoktur. Nasıl ki zaman zaman sivil toplum kuruluşları, cemaatler düşüncelerini hükümetimizle paylaşıyorsa, biz de bunu yaptık."

        4

        MUSEVİLERDEN RAMAZAN MESAJI
        Söz konusu mektubun, Musevi Cemaati’nin önceki gün internet sitesine koyduğu Ramazan Bayramı mesajı içeriğinde olduğu ifade edildi. Bayram mesajında, şu ifadeler yer aldı:

        5

        "Sayın Başbakan’ımızın öncülüğünde, devlet ve hükümetimiz yetkililerinin bölgemizde taraflar arasında adil ve kalıcı barışın tesisi ve tüm bu sorunların çözümü adına sürekli ve etkili girişimlerinin başarılı bir sonuca ulaşması konusundaki inancımızı ve umutlarımızı içtenlikle paylaşıyoruz."

        6

        "Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Ramazan Bayramı’nı şahsımız ve temsilcisi durumunda bulunduğumuz Türk Musevi Cemaati mensupları adına en iyi temennilerimizle kutluyor, refah, mutluluk ve esenlikler diliyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ