Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Garanti ödeme Haberleri, Güncel Garanti ödeme haberleri ve Garanti ödeme gelişmeleri

Garanti Ödeme haberleri

Son dakika Garanti Ödeme haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Garanti Ödeme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Garanti Ödeme haber sayfamızda...
  • Garanti EYT emekli promosyon kampanyası

    Gündem, 16 Mart 2023

    Garanti EYT emekli promosyon kampanyası

    Garanti BBVA emekli promosyon kampanyası yaptığı ücret güncellemesiyle yeniden gündeme geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile gözler banka promosyon ödemelerine çevrildi. 2 milyondan daha fazla kişiyi ilgileren EYT düzenlemesi ile promosyon ücretleri güncellenen bankalardan biri de Garanti BBVA oldu. Garanti Bankası güncel emekli promosyon kampanyasının detaylarını haberimizde derledik. İşte 2023 Garanti BBVA EYT emekli promosyon ücreti...

  • Garanti BBVA, dijital slip uygulamasına geçiyor

    İş-Yaşam, 13 Mayıs 2022

    Garanti BBVA, dijital slip uygulamasına geçiyor

    Garanti BBVA, alışverişlerde dijital slip uygulamasını hayata geçiriyor.

  • 2.1 milyar TL garanti ödendi

    İş-Yaşam, 04 Mayıs 2021

    2.1 milyar TL garanti ödendi

    Ankara’da; köprü, otoyol ve karayolu müteahhitlerine yapılacak garanti ödemeleri ve hak ediş için mesai arttı. 2020 yılı için Kuzey Marmara Otoyolu'nu işleten ortaklığa 2 milyar 150 milyon TL, Ankara-Niğde Otoyolu’na da 150 milyon TL araç geçiş garantisi kapsamında ödemede bulunuldu. Şirketlere yakın kaynaklar, ödemenin geçen hafta yapıldığını söyledi. Karayolu bakım-onarım ve yapımını üstlenen diğer yüklenicilere de bayram öncesinde biriken alacaklarına karşılık bir miktar ödeme yapılması bekleniyor. Tutar, henüz netleşmedi. 1-2 milyar TL aralığında bir ödeme konuşuluyor. Müteahhitlerin, 14-15 milyar TL alacağı olduğu ifade ediliyor.

  • Osmangazi'ye 1.6 milyar TL'lik ödeme

    İş-Yaşam, 05 Nisan 2021

    Osmangazi'ye 1.6 milyar TL'lik ödeme

    Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, 2020 yılının ikinci yarısına (1 Temmuz-31 Aralık) ilişkin “garanti” kapsamında 1.6 milyar lira ödeme yapıldı. İşletmeci Otoyol Yatırım AŞ’ye yakın kaynaklar, ödemenin geçen hafta içinde yapıldığını söyledi. Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, 2020 yılı için 3.3 milyar TL’nin üzerinde garanti ödemesi yapıldı. Sırada, Kuzey Çevre ve Ankara-Niğde otoyolları bulunuyor.

  • Yılın son garantisi ödendi

    İş-Yaşam, 26 Aralık 2020

    Yılın son garantisi ödendi

    Karayolları, yılın son garanti ödemesini geçen hafta yaptı. Bağlantı yollarıyla birlikte 96 kilometre uzunluğundaki Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nda araç geçişlerinin garanti sınırı altında kalması nedeniyle işletmeci şirkete 170-175 milyon lira ödeme yapıldığı belirtildi. Söz konusu otoyolu IC Holding ve Kalyon ortak girişim grubu işletiyor. Habertürk’ten Olcay Aydilek'in haberi....

  • Kuzey Marmara'ya 1.4 milyar TL garanti ödemesi

    İş-Yaşam, 11 Kasım 2020

    Kuzey Marmara'ya 1.4 milyar TL garanti ödemesi

    Karayolları’nda, 2020 yılının son “garanti” ödemesi de yapıldı. Devlet, yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle inşa edilen Kuzey Marmara Otoyolu’nun hizmete açılan bölümlerinde, “araç geçişlerinin garanti sınırının altında kalması” nedeniyle işletmeci şirkete, 1.4 milyar TL ödedi. İşletmeci şirkete yakın kaynaklar, ödemenin, kısa süre önce yapıldığını belirtiyor. Karayolları’nda, onlarca şantiyeyi ilgilendiren önemli bir gelişme daha yaşanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne, yılın tamamlanmasına sayılı günler kala 1.2 milyar TL’lik ek ödenek daha aktarıldı. Karayolları’na, bu yıl başında 7 milyar 736 milyon TL yatırım ödeneği ayrılmıştı. Ek ödeneklerle bu tutar, yaklaşık 22 milyar TL’yi buldu. Karayolları’nın, müteahhitlere 13-14 milyar TL dolayında borcu bulunduğu belirtiliyor. Genel Müdürlük, proje bazlı olarak bu borçların bir bölümünü kapatacak.

  • Osmangazi'nin garanti ödemesi yapıldı

    İş-Yaşam, 02 Ekim 2020

    Osmangazi'nin garanti ödemesi yapıldı

    Ankara, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun ardından Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, 2020 yılının ilk yarısına ilişkin “garanti” ödemesini yaptı. 29 Eylül Salı günü, işletmeci şirkete, yılın ilk yarısında araç geçişlerinin garanti sınırının altında kalması nedeniyle 1 milyar 750-1 milyar 800 milyon TL arasında bir ödeme gerçekleştirildi. Şirkete, 2020 yılının ikinci yarısına ilişkin garanti ödemesi, Mart 2021’de yapılacak. Karayolları, Eylül ayında diğer karayolları müteahhitlerine de yol yapım işlerinden doğan alacakları için 2 milyar TL ödemede bulunmuştu.

  • Osmangazi Köprüsü için milyarlık ödeme

    İş-Yaşam, 07 Eylül 2020

    Osmangazi Köprüsü için milyarlık ödeme

    Ankara, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun ardından Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, 2020 yılının ilk yarısına ilişkin “garanti” ödemesi için kolları sıvadı. Tutar, büyük ölçüde ortaya çıktı. İşletmeci şirkete, yılın ilk yarısında araç geçişlerinin garanti sınırının altında kalması nedeniyle 1 milyar 750 milyon TL dolayında bir ödemenin yapılması bekleniyor. Ödeme işlemi, (planlamada bir değişiklik olmazsa) birkaç hafta içinde gerçekleştirilecek. Şirkete, 2020 yılının ikinci yarısına ilişkin garanti ödemesi de 2021 yılı Mart ayında yapılacak.

  • Karayolları’nda milyarlarca liralık ödeme haftası

    İş-Yaşam, 27 Temmuz 2020

    Karayolları’nda milyarlarca liralık ödeme haftası

    Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, bu hafta piyasaya 4-4.5 milyar TL düzeyinde bir ödeme yapması bekleniyor. Bunun, 2-2.5 milyar TL’sini yol yapımını üstlenen müteahhitler, 1 milyar 800 milyon TL’sini de garanti kapsamında Yavuz Sultan Selim Köprüsü oluşturuyor. HABERTÜRK’ün görüştüğü özel sektör kaynakları, Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin yapılmasını ön gördüklerini belirtti.

  • Otoyol garanti ödemelerinde yeni dönem

    İş-Yaşam, 25 Haziran 2020

    Otoyol garanti ödemelerinde yeni dönem

    Köprü ve otoyollarda “garanti” ödemelerinde yeni dönem… Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun ardından Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu için de kısa süre önce garanti ödemelerinde ikili yönteme geçilmesi kararlaştırıldı. Ödemeler, 6 aylık dönemlerle gerçekleştirilecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne, bu yılın ilk yarısı için temmuz ayının sonunda 1 milyar 800 milyon TL dolayında bir ödeme yapılması bekleniyor. Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otoyolu için de bu tutarda bir ödeme, eylül sonunda ya da ekim ayında yapılacak. Olcay Aydilek'in haberi...

  • Garanti Ödeme Sistemleri'ne yeni genel müdür

    Para, 13 Mayıs 2020

    Garanti Ödeme Sistemleri'ne yeni genel müdür

    Bonus, Miles&Smiles, American Express ve Money Card gibi markaları bünyesinde barındıran Garanti Ödeme Sistemleri AŞ’nin (GÖSAŞ) Genel Müdürlüğü görevine 14 yıllık kariyeri boyunca çok uluslu şirketlerde üst düzey görevler üstlenen Çağrı Süzer getirildi

  • Garanti ödemeleri ertelenecek mi?

    İş-Yaşam, 08 Nisan 2020

    Garanti ödemeleri ertelenecek mi?

    Koronavirüs salgını sonrasında değişik çevrelerden, devletin köprü ve otoyollarda garanti ödemelerini yapmaması ya da bu ödemelerin ötelenmesi yönünde öneriler gündeme getirildi. Peki, Ankara’da bu yönde bir çalışma var mı? Hangi projeye ne kadar ödeme yapılacak? HABERTÜRK, bu soruların yanıtlarını araştırdı. – Garanti ödemelerinde bir öteleme söz konusu değil. - Bu ay sonunda, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu için 2 milyar 600 milyon TL ödenecek. Kuzey Marmara Otoyolu’nun trafiğe açılan bazı bölümleri için 600-650 milyon TL, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu için de 40-50 milyon TL dolayında ödeme yapılması bekleniyor. – Kaynak, sorunu olmadığı, 2020 bütçesine gerekli ödeneğin konulduğu belirtiliyor.

  • 1.6 milyarlık 'garanti' ödemesi

    İş-Yaşam, 20 Ocak 2020

    1.6 milyarlık 'garanti' ödemesi

    2019'un ikinci yarısında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden öngörülen sayıda araç geçmediği için işletmeci IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA’ya, devletin garanti kapsamında ödeyeceği tutar büyük ölçüde belli oldu. Ayın son haftasında 1.6 milyar TL dolayında (küçük değişiklik söz konusu olabilir) bir ödeme yapılacak. ICA’ya, yılın ilk yarısı için 1 milyar 450 milyon TL ödenmişti.

  • İstanbul Havalimanı'ndan 22.4 milyon euro ödeme

    İş-Yaşam, 17 Ocak 2020

    İstanbul Havalimanı'ndan 22.4 milyon euro ödeme

    İstanbul Havalimanı'nda, ilk işletme yılı için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından garanti edilen 233,1 milyon avroluk Dış Hat Yolcu Gelirinin aşılması sonucu İGA tarafından devlete 22.4 milyon euro tutarında ek ödeme yapılacak.

  • 7.8 milyar TL garanti ödemesi

    İş-Yaşam, 09 Aralık 2019

    7.8 milyar TL garanti ödemesi

    Karayolları’nın, 'mega' olarak adlandırılan, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle inşa edilen köprü ve otoyol projelerine, 2019 yılı için yapacağı garanti ödeme tutarı ortaya çıktı. Karayolları’na, bu amaçla 7.8 milyar TL ödenek ayrıldı. Köprü ve otoyollarda, aralık ayı tamamlanmadığı için veriler kesinleşmedi. Ancak, ödenecek tutarın 7.8 milyar TL’yi de aşabileceği hesaplanıyor

  • Halkbank, "güvenceli çek" ile ödemeleri garantiye alıyor

    Para, 11 Ekim 2019

    Halkbank, "güvenceli çek" ile ödemeleri garantiye alıyor

    Halkbank ticari işlemleri kolaylaştırmak ve işletmelerin nakit akışlarını rahatça yönetmelerini sağlamak üzere Halkbank, Güvenceli Çek uygulamasını devreye aldı. Uygulamayla müşterilerine özel kredi limitleri dâhilinde ödeme garantisi sağlandı. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “İşletmelerin çek tahsilatlarını garanti altına aldığımız bu ürünle ticari faaliyetlere Halkbank güvencesi getirdik” dedi.

  • Garanti BBVA'dan yüz tanıma teknolojisi

    Teknoloji, 09 Temmuz 2019

    Garanti BBVA'dan yüz tanıma teknolojisi

    Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Işıl Akdemir Evlioğlu, "Türkiye’de ilk olan yüz tanıma ile ödeme, Garanti BBVA’nın teknolojiyi ürün ve hizmete çevirme becerisinde ulaştığı noktayı ortaya koyuyor"

  • 3. köprü için milyarlık ödeme

    İş-Yaşam, 25 Haziran 2019

    3. köprü için milyarlık ödeme

    Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Çevre Otoyolu’na, yılın ilk yarısı için araç geçiş garantisi kapsamında devletin yapacağı ödeme tutarı büyük ölçüde belli oldu. Temmuz ayının son haftasında işletmeci şirkete, 1 ile 1.5 milyar TL arasında bir ödeme söz konusu olacak. Olcay Aydilek'in haberi

  • Garanti Cep-T Paracard’a ödül!

    Makro Ekonomi, 20 Ekim 2012

    Garanti Cep-T Paracard’a ödül!

    Garanti Cep-T Paracard’a 'En İyi Ön Ödemeli Kart İnovasyonu' Ödülü

  • Osmangazi Köprüsü'ne 2.5 milyar TL

    İş-Yaşam, 20 Şubat 2020

    Osmangazi Köprüsü'ne 2.5 milyar TL

    Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, 2019 yılı için araç geçiş garantisi kapsamında 2.5 milyar TL’yi aşkın bir ödemenin yapılması bekleniyor. Hisse satışı için uluslararası yatırım bankası JPMorgan'ı danışman olarak yetkilendirdiği belirtilen Osmangazi Köprüsü’nün işletmecisi Otoyol Yatırım AŞ ile Karayolları Genel Müdürlüğü, bu konuda görüşmelere başladı. Kaynaklar, ödenecek tutara ilişkin henüz “mutabakat zaptı”nın imzalanmadığı belirterek, “Görüşmeler sürüyor” dedi. Ödeme, nisan ayında yapılacak. Olcay Aydilek'in haberi...

  • Garanti'den yeni ürün!

    Para, 26 Mart 2011

    Garanti'den yeni ürün!

    Garanti Bankası, ticaretin finansmanını banka garantisi altına alan yenilikçi ürünü "Garanti Ödeme"yi KOBİ'lerin kullanımına sunduğunu duyurdu