Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Vuhan Haberleri, Güncel Vuhan haberleri ve Vuhan gelişmeleri

Vuhan haberleri

Son dakika Vuhan haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Vuhan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Vuhan haber sayfamızda...
  • DSÖ'nün Vuhan'daki koronavirüs soruşturması başladı!

    Dünya, 28 Ocak 2021

    DSÖ'nün Vuhan'daki koronavirüs soruşturması başladı!

    Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüsün kökenlerini araştırmak üzere Çin'in Vuhan kentine yolladığı heyet, 14 gün süren karantina sürecini tamamlayarak

  • Vuhan'da 1 yılda neler değişti?

    Dünya, 25 Ocak 2021

    Vuhan'da 1 yılda neler değişti?

    Koronavirüs ortaya çıktığı Vuhan'da hayat bir süredir normal seyrinde devam ediyor. Vuhan, koronavirüsle mücadele için 76 günlük sıkı bir tecrit altına alınmıştı. Sıkı karantina günlerinin üzerinden 1 yıl geçmişken, Vuhan'da neler değişti?

  • Vuhan'daki ilk karantinanın birinci yılı!

    BBC, 23 Ocak 2021

    Vuhan'daki ilk karantinanın birinci yılı!

    Bundan bir yıl önce, 23 Ocak 2020'de koronavirüs salgınının başladığı düşünülen Çin'in Vuhan kentinde ilk karantina uygulaması başladı. Ocak ayından Haziran'a kadar, Wuhan kenti ülkenin geri kalanından tamamen tecrit edildi. Ülkeye büyük bir maliyeti olan bu uygulamanın virüs salgınına karşı etkili ve başarılı bir yol olduğu artık kanıtlanmış görünüyor.

  • Vuhan'daki bilim insanlarından kritik itiraf!

    Dünya, 17 Ocak 2021

    Vuhan'daki bilim insanlarından kritik itiraf!

    Koronavirüsün çıkış yeri Çin´in Vuhan kentindeki laboratuvarda çalışan bilim insanları, koronavirüs bulaşmış yarasalara ev sahipliği yapan bir mağarada numune toplarken ısırıldığını itiraf etti.

  • Vuhan'dan mesaj: Alışsanız iyi olur!

    Dünya, 05 Ocak 2021

    Vuhan'dan mesaj: Alışsanız iyi olur!

    Yeni yıla birçok ülke kısıtlamaların gölgesinde girerken, Vuhan'daki kalabalık yılbaşı kutlamaları dünyanın dikkatini çekmişti. Global Times'ın, "Kalabalık kutlamalara alışsanız iyi olur" başlıklı haberinde, Çin'in deneyimlerinden faydalanılması gerekildiği ifade edildi.

  • Vuhan'da korkutan salgın araştırması!

    Dünya, 30 Aralık 2020

    Vuhan'da korkutan salgın araştırması!

    CNN'de yer alan haberde Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin araştırmasına yer verildi. Araştırmada, yeni tip koronavirüsün Çin'in Vuhan kentinde ilk ortaya çıktığında yarım milyon kişiye bulaşmış olabileceği ileri sürüldü.

  • Fotoğraflarla Vuhan'da koronavirüs sonrası normale dönmeye başlayan hayat

    BBC, 08 Nisan 2020

    Fotoğraflarla Vuhan'da koronavirüs sonrası normale dönmeye başlayan hayat

    Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'in Vuhan şehri, yaklaşık 3 aylık karantinanın ardından 'dış dünyaya' açılıyor. Kentin havalimanı, tren istayonları ve karayolları açılırken, bazı fabrikalarda da işbaşı yapıldı. Fotoğraflarla Vuhan'da normale dönmeye başlayan yaşam...

  • Vuhan'da 48 saatte 2 yeni vaka!

    Dünya, 18 Mart 2020

    Vuhan'da 48 saatte 2 yeni vaka!

    Yeni tip koronavirüs salgınının merkezi olarak bilinen Çin'in Vuhan kentinde son 48 saatte yalnızca 2 yeni vaka tespit edildiği açıklandı. Öte yandan, Çin Sağlık Bakanlığı ülke genelinde 13 yeni vakanın tespit edildiğini duyurdu.

  • Vuhan'da son 24 saatte sadece 1 yeni vaka!

    Dünya, 17 Mart 2020

    Vuhan'da son 24 saatte sadece 1 yeni vaka!

    Yeni tip koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinde son 24 saatte yalnızca 1 yeni vaka tespit edildiği bildirildi.

  • ABD, Vuhan'daki personel ve vatandaşlarıın tahliye etti!

    Dünya, 30 Ocak 2020

    ABD, Vuhan'daki personel ve vatandaşlarıın tahliye etti!

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, ABD vatandaşlarına Çin ve özellikle Vuhan bölgesine gitmemesi uyarısında bulundu.

  • ABD, Vuhan'daki vatandaşlarını tahliye edecek

    Sağlık, 26 Ocak 2020

    ABD, Vuhan'daki vatandaşlarını tahliye edecek

    Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Vuhan'da yaklaşık 1000 Amerikan vatandaşı olduğu tahmin ediliyor. ABD'nin, Vuhan'daki vatandaşlarını ve diplomatlarını, yeni tip koronavirüsü (2019-nVoC) salgını nedeniye tahliye edeceği belirtildi

  • Çin'de yeni virüsün ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinde neler yaşanıyor?

    BBC, 23 Ocak 2020

    Çin'de yeni virüsün ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinde neler yaşanıyor?

    Çin'den dünyaya yayılan 2019-nCoV koronavirüsünün ortaya çıktığı kent olan Vuhan'da olağanüstü önlemler alındı. Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği de ülkeye seyahat etmeyi düşünenler için almaları gereken önlemlerin listesini yayımladı. Vuhan kentinin özelliklerini ve alınan önlemleri inceledik.

  • Vuhan, Çin'in salgınla mücadele stratejisini şekillendirdi

    Dünya, 30 Aralık 2021

    Vuhan, Çin'in salgınla mücadele stratejisini şekillendirdi

    Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk görüldüğü Çin'in Hubey eyaletinin merkezi Vuhan'daki tecrübeler, ülkenin ilerleyen günlerdeki salgınla mücadele stratejisini belirledi. Vuhan'daki uygulamalar, Çin'in daha sonraki dönemde salgının ortaya çıktığı diğer bölge ve şehirlerde uyguladığı önleme ve kontrol tedbirlerine şekil verdi.

  • Çin'de kasırga alarmı: Ölü ve yaralılar var!

    Dünya, 15 Mayıs 2021

    Çin'de kasırga alarmı: Ölü ve yaralılar var!

    Çin'in orta ve doğu bölgelerinde etkili olan kasırga sebebiyle 10 kişi hayatını kaybetti, 367 kişi yaralandı. Kasırga nedeniyle Vuhan'da 27 ev yıkılırken 130 evde büyük çaplı hasar meydana geldi.

  • Wuhan mı, Vuhan mı?

    Gündem, 29 Mart 2021

    Wuhan mı, Vuhan mı?

    Korana'nın yayıldığı Çin'in Vuhan şehrinin nasıl yazıldığı merak edilip araştırılıyor. Peki, doğru yazım; "Whan mı?" yoksa "Vuhan mı?" İşte Türk Dil Kurumu tarafından yayınlanan kılavuza göre "Wuhan mı, Vuhan mı?" tartışmasının cevabı...

  • Vuhan'da Kovid-19 araştırması: Antikorlar 9 ay enfekte olmayı önlüyor

    Dünya, 21 Mart 2021

    Vuhan'da Kovid-19 araştırması: Antikorlar 9 ay enfekte olmayı önlüyor

    The Lancet tıp dergisinde bu hafta yayımlanan yeni bir makaleye göre, Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaletinin merkezi Wuhan'daki Kovid-19 hastalarının yaklaşık yüzde 40'ı, en az dokuz ay boyunca virüse yeniden yakalanmaya karşı koruma sağlayabilecek antikorlara sahip.

  • DSÖ uzmanı yazdı: Vuhan'da ne öğrendik?

    Dünya, 23 Şubat 2021

    DSÖ uzmanı yazdı: Vuhan'da ne öğrendik?

    Koronavirüsün kökenini araştırmak için Vuhan'a giden DSÖ ekibinin Avustralyalı uzmanı Dominic Dwyer, İngiliz The Guardian gazetesine izlenimlerini yazdı. Dwyer, virüsün yüksek ihtimalle bir hayvan aracılığıyla yayıldığını söyledi. Öte yandan Dwyer, çalışmaları boyunca edindikleri en önemli dersin 'saygı ve güven ilişkisi' kurmak olduğunu belirtti.

  • Kovid-19'un kökenini araştıran DSÖ uzmanlarından yeni bulgu!

    Dünya, 15 Şubat 2021

    Kovid-19'un kökenini araştıran DSÖ uzmanlarından yeni bulgu!

    Koronavirüsün kökenini araştırmak için Vuhan'a giden DSÖ uzmanlarından Peter Ben Embarek, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, virüsün Aralık 2019'da Vuhan'da yaygın şekilde dolaştığını bunun yeni bir bulgu olduğunu söyledi. Embarek, o tarihte bölgedeki salgının düşünülenden daha büyük olduğuna dair bulgular topladıklarını söyledi.

  • Vuhan'a giden DSÖ ekibinden çarpıcı iddia!

    Dünya, 14 Şubat 2021

    Vuhan'a giden DSÖ ekibinden çarpıcı iddia!

    Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kökenini araştıran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyeti uzmanları, Çin'in salgının nasıl ve ne zaman yayılmaya başladığını belirlemelerine yardımcı olabilecek "ilk vakalara ait ham bilgileri vermediğini" iddia etti.

  • DSÖ'den kritik Çin iddiası!

    Dünya, 13 Şubat 2021

    DSÖ'den kritik Çin iddiası!

    Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kökenini araştıran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyeti uzmanları, Çin'in salgının nasıl ve ne zaman yayılmaya başladığını belirlemelerine yardımcı olabilecek "ilk vakalara ait ham bilgileri vermediğini" iddia etti.

  • DSÖ ekibinden virüsün kökenine ilişkin 4 senaryo!

    Dünya, 11 Şubat 2021

    DSÖ ekibinden virüsün kökenine ilişkin 4 senaryo!

    Koronavirüsün kökenlerini araştırmak için, virüsün çıkış merkezi Çin'in Vuhan kentine giden DSÖ uzmanları çalışmaları sonucunda henüz net bir bulguya ulaşamadıklarını belirtti. Associated Press ise DSÖ ekibinin çalışmaları 4 senaryo üzerinde durduklarını açıkladı

  • ABD, DSÖ'nün Vuhan verilerini 'detaylı' inceleyecek

    Dünya, 10 Şubat 2021

    ABD, DSÖ'nün Vuhan verilerini 'detaylı' inceleyecek

    Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) "Vuhan'daki bir laboratuvardan sızma ihtimalinin olmadığını" beyan eden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanının raporunu yakından inceleyeceklerini ancak kendi bağımsız verilerini toplayıp sonuca varmak istediklerini açıkladı.

  • Kovid-19 ilk kez orada görülmüştü! DSÖ'den flaş açıklama!

    Dünya, 07 Şubat 2021

    Kovid-19 ilk kez orada görülmüştü! DSÖ'den flaş açıklama!

    Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kökenini araştıran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyeti, virüsün Vuhan'daki gıda pazarından kaynaklandığına dair kanıt bulunmadığını bildirdi.

  • Vuhan'a giden DSÖ ekibinden şaşırtan açıklama!

    Dünya, 05 Şubat 2021

    Vuhan'a giden DSÖ ekibinden şaşırtan açıklama!

    Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ortaya çıkış merkezi Çin'in Vuhan kentinde incelemelerini sürdüren Dünya Sağlık Örgütü’nün İngiliz üyesi Dr. Peter Daszak, daha önce kimsenin görmediği veriler bulduklarını söyleyerek, "Veriler bizi virüsün laboratuvardan yayıldığı tezlerine götürecekse, verileri takip edeceğiz" dedi.

  • DSÖ'den açıklama: Tespit etmek zor!

    Dünya, 05 Şubat 2021

    DSÖ'den açıklama: Tespit etmek zor!

    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'e gönderilen uzman ekibin koronavirüsün (Covid-19) kökenini tespit etme ihtimalinin zor olduğunu duyurdu.

  • DSÖ heyeti Vuhan'daki laboratuvarı ziyaret etti

    Dünya, 03 Şubat 2021

    DSÖ heyeti Vuhan'daki laboratuvarı ziyaret etti

    Yeni tip koronavirüsün kökenlerini araştırmak üzere salgının ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentine giden Dünya Sağlık Örgütü heyeti Viroloji Enstitüsü laboratuvarına ziyarette bulundu.

  • DSÖ'den Vuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarına ziyaret

    Sağlık, 03 Şubat 2021

    DSÖ'den Vuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarına ziyaret

    Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kökenlerini araştırmak üzere salgının ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentine giden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyeti Viroloji Enstitüsü laboratuvarına ziyarette bulundu

  • DSÖ heyetinin Vuhan'daki koronavirüs incelemeleri devam ediyor!

    Dünya, 02 Şubat 2021

    DSÖ heyetinin Vuhan'daki koronavirüs incelemeleri devam ediyor!

    Dünya Sağlık Örgütü heyeti, yeni tip koronavirüsün kökenini araştırmak için salgının çıktığı Vuhan’da Hayvan Hastalıkları Merkezinde incelemelerde bulundu.

  • DSÖ ekibi virüsün ortaya çıktığı pazarda!

    Dünya, 31 Ocak 2021

    DSÖ ekibi virüsün ortaya çıktığı pazarda!

    Koronavirüsün kökenlerini araştırmak için salgının merkezi Vuhan'a giden Dünya Sağlık Örgütü ekibi, virüsün ortaya çıktığı iddia edilen gıda pazarına gitti.

  • DSÖ ekibi, Vuhan'daki saha çalışmalarını sürdürüyor

    Sağlık, 30 Ocak 2021

    DSÖ ekibi, Vuhan'daki saha çalışmalarını sürdürüyor

    Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kökenlerini araştırmak üzere, salgının çıktığı Çin’in Vuhan kentine giden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi ikinci hastane ziyaretini gerçekleştirdi

  • Vuhan'dan tepki! Tüm gün ağlamamızı mı bekliyorsunuz?

    Dünya, 29 Ocak 2021

    Vuhan'dan tepki! Tüm gün ağlamamızı mı bekliyorsunuz?

    Koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan'da, koronavirüs karantinasının yıl dönümünde hayatın normale dönmüş olması tüm dünya tarafından konuşuldu. Vuhanlılar bu haberlere karşı çıkarken, Vuhan'da yaşayan bir kişi "Ne yapmamızı bekliyorsunuz? Tüm gün ağlamamızı mı? sözleriyle tepki gösterdi.