Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HAC KURA SONUCU SORGULAMA: 2023 Hac kura sonuçları açıklandı! Diyanet Hac kura sonucu ve isim listesi sorgulama sayfası
        1

        Diyanet İşleri Başkanlığı Hac kuraları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 15 Şubat tarihinde başlaması gereken kuralar deprem sebebiyle ileri bir tarihe alınmıştı. Hac kuralarının ne zaman çekileceğine ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapıldı. Hac kura sonuçlarının açıklanmasının ardından isim listesi sorgulama işlemleri hız kazandı. İşte Hac kura sonuçları isim listesi sorgulama ekranı...

        2

        2023 HAC KURALARI ERTELENMİŞTİ!

        Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 15 Şubat 2023 tarihinde çekilmesi planlanan Hac kuralarını yaşanan deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelediklerini duyurdu.

        HAC KURA SONUCU SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        HAC KURALARI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Açıklamada, "2023 yılı Hac kura sonuçlarını bugün saat 22.00'den itibaren Türkiye Portalı (e-Devlet) üzerinden öğrenebilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

        4

        "83 BİN 430 KİŞİ AĞIRLANACAK"

        Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hac kontenjanında salgın öncesine dönüldüğünü açıkladı. Erbaş, "65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız." dedi.

        5

        2023 HAC ÜCRETLERİ NE KADAR?

        Hac ücretleri için detaylı bilgiye Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve 0859 260 1313 çağrı merkezlerinden ulaşabilirsiniz.

        6

        Ortalama fiyatlar ise şu şekilde;

        Hac ibadeti fiyatları, Suudi Arabistan'ın resmi para birimi olan Riyal cinsinden belirleniyor. Hac fiyatları her yıl kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ