Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Huawei ve ZTE, 'güvenlik' için ABD'ye sokulmayacak - Teknoloji Haberleri

        ABD ile Çin arasındadevam ticaret savaşında bir süre önce ateşkes ilan edilmesinin ardından, yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Öyle ki, Çinli teknoloji deviHuawei'ninCFO’su olan aynı zamanda da şirketin kurucusu Ren Zhengfei’nin kızı Meng Wanzhou, ay başında ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmek suçlamasıylaKanada’da tutuklandı.

        Şok edici gelişmenin üzerinden çok geçmeden ise, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni yılda ülkesindeki teknoloji geliştiricilerinin ve şirketlerin, ÇinliHuawei ile ZTE ürünlerini kullanmasını engellemek istediği iddia edildi.

        Fakat, olaylar bu sefer ticaret savaşından farklı bir şekilde ilerliyor. Beyaz Saray kaynaklarının bildirdiğine göre, Trump'ınkonuyu ulusal güvenlik kapsamında değerlendiriyor ve ulusal bir acil durum ilan etmek istiyor.

        REKLAM

        ÇİN'İN CASUSLUK YAPMASINI ENGELLEMEK İÇİN

        ABD'li yetkililer, bir süredir Çin'in ABD'liler tarafından kullanılan kendi ürünleri aracılığı ile istihbarat faaliyeti yürütüp yürütmediği araştırıyor.

        Buna göre, Başkan'ın söz konusu durumun önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı'na ABD'li şirketlerin ulusal güvenlik riski doğurabilecek yabancı telekom ürünlerini ülkeye sokmamaya yönelik yetki vereceği belirtiliyor.

        ŞİRKETLERE FATURASI MİLYAR DOLARI BULACAK

        Başkan'ın gerçekleşmesi beklenen kararının, ABD'deHuawei ile ZTE ürünlerini kullananşirketlere yüklü bir fatura çıkaracağı kaydedildi.

        Söz konusu şirketlerin Çinli iki markanın ürünleri yerine yenilerini koymak için 800 milyon ile 1 milyar dolar arası bir fatura ile karşı karşıya kalacağı konuşuluyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ