Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik HUG'un 3'üncü dönem başvuruları başladı - Girişimcilik Haberleri

        ABD'li yoğurt markası Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya’nın Türkiye’deki girişimcileri desteklemek amacıyla kurduğu Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG) 3'üncü dönem başvuruları başladı. Girişimci Adayı ve Startup Destek olmak üzere iki ayrı program sunan HUG’a, 10 Aralık tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

        Seçilen HUG 2019 Girişimci Adayları ve Startuplar, Türkiye’deki hedef belirleme toplantılarının ardından, New York Üniversitesi ve Chobani Kuluçka Merkezi’nde düzenlenecek girişimcilik seminerlerine katılacak, mentorlar eşliğinde iş planlarını ve şirketlerini geliştirmeye çalışacaklar. Toplam bir yıl sürecek programda girişimcilik ekosistemine girecekkatılımcılar, eğitimlerin yanında New York'taki kültürel ve sanatsal etkinliklere dekatılacak.

        Hamdi Ulukaya Girişimi, ilk dönemi olan 2017 yılında 3 bin 694, ikinci yılında ise 9 bin 615 başvuru aldı. İlk yılında girişimci adayları arasındaki şirketleşme yüzde 18 oranında gerçekleşirken, startuplar başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünya pazarına açıldı.

        Hamdi Ulukaya, HUG projesiyle girişimciliği tüm Anadolu’ya yaymayı ve sosyal problemlere duyarlı girişimciler yetiştirmeyi amaçlıyor. Bugüne kadar Türkiye'nin 41 ilindeki gençlere girişimcilik desteği verilen programa dahil olan girişimci adayları arasındaki şirketleşme oranı yüzde yüzde 23 iken, dünyaya açılma ve ihracat gerçekleştirme oranı ise yüzde 50 olarak ölçüldü. Programdaki girişimciler 92 mentor436 görüşme gerçekleştirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ