Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iPhone X ilk test sonuçları. Apple'ın yeni amiral gemisi nasıl performans gösteriyor, incelemeleri birleştirdik - Teknoloji Haberleri
        1

        Akıllı telefon devrimini başlatan iPhone serisinin onuncu yılına özel olarak satına sunulan iPhone X, 3 Kasım’da satışa çıkmadan önce teknoloji basınına ulaştı.

        2

        Teknoloji dünyasının prestijli yayınları, deneme şansı buldukları akıllı telefona dair ilk izlenimlerini yayınladılar. Peki, editörler iPhone X için ne dediler?

        3

        WIRED: “EN BÜYÜK YENİLİK EKRAN”

        2007 yılında satışa sunulan orijinal iPhone’u da incelemiş olan Wired Dergisi genel yayın yönetmeni Steven Levy, bu sefer o telefonu kutlamak amacıyla geliştirilen iPhone X’u test etti.

        4

        Levy, iPhone X’un çerçevesiz dev ekranını ve ebatlarını beğenirken, telefonun kamerası ve pil ömrüne de geçer not verdi.

        5

        THE VERGE: “EN BÜYÜK YENİLİK ANİMOJİ’LER”

        The Verge’ün genel yayın yönetmeni Nilay Patel, 24 saat geçirdiği iPhone X’a dair görüşlerini yayınladı.

        6

        Akıllı telefonun ekranı konusunda Steven Levy’nin fikrine katılan Patel, ekranın üst bölümündeki çentiğin ise bir sorun olduğu görüşünde. Geliştiricilerin uygulamalarını bu ekrana adapte etmeleri zaman alacağa benziyor.

        7

        Patel’e göre yeni iPhone’un en büyük yeniliği Animoji ismli verilen ve kullanıcılara gerçek mimiklerini kullanarak seçtikleri hayvanlar ağzından mesaj göndermesini sağlayan özellik.

        8

        Face ID’nin istikrarlı çalışmadığını belirten Patel, ekranın açılması için telefona 25-50 cm mesafeden bakılması gerektiğini belirtiyor.

        9

        YAHOO: “EN İYİ ÖZELLİĞİ ELDE AZ YER KAPLAMASI”

        Yahoo’nun teknoloji editörü David Pogue, iPhone X’un en iyi özelliğinin kompakt tasarımı olduğunu söylüyor. Büyük ekranına rağmen, telefonun ebatlarının ufak tutulmaya çalışılması rahat bir deneyim sunuyor.

        10

        Pogue’a göre kamera tek kelimeyle “fantastik” ve iPhone X görülebilecek en iyi akıllı telefon ekranına sahip.

        11

        FaceID’nin tamamen karanlık ortamlarda dahi çalışması Pogue’un takdirini kazanan bir diğer özellik.

        12

        TECHCRUNCH: “GELECEĞİN AKILLI TELEFONU”

        TechCrunch editörü Matthew Panzarino iPhone X’u beğendi. Ona göre Face ID olması gerektiği gibi çalışıyor, kamera iPhone 8’den daha iyi ve Animoji’ler gerçekten keyifliler.

        13

        Samsung tarafından üretilen ekranın verdiği renklere tam not veren Panzarino, ekrana ne açıdan bakılırsa bakılsın, direkt güneş ışığı altında bile okunabilir olduğunu belirtiyor.

        14

        MASHABLE: “YENİ BİR ŞEYİN BAŞLANGICI”

        Mashable teknoloji editörü Lance Ulanoff’a göre, iPhone X yalnızca yeni bir iPhone değil, bundan sonra geliştirilecek yeni iPhone’ların da atası olacak.

        15

        Ulanoff’a göre Face ID olması gerektiği gibi çalışıyor, ekran “müthiş” ve hem ön hem de arka kamera iyi iş çıkarıyor. Bunlara ek olarak iPhone X, güçlü ve hızlı bir akıllı telefon.

        16

        Her ne kadar ekranın tepesinde çentiği beğenmemiş ve ‘home’ tuşunun gidişinin telefonu kullanmayı yeniden öğrenmeye mecbur etse de, Ulanoff’a göre bu cihaz “istediğiniz iPhone’un ta kendisi”.

        17

        BUZZFEED: “CAN ALICI NOKTA BOYUTU”

        Buzzfeed’ten Nicole Nguyen’e göre iPhone X, Apple için bir dönüm noktasını sembolize eden müthiş bir akıllı telefon.

        18

        Yeni akıllı telefonu iPhone 8 Plus ile karşılaştıran Nguyen, iPhone X’un daha iyi kameraya ve ekrana sahip olduğu görüşünde.

        19

        iPhone X daha küçük olmasına rağmen ekranı 5,8 inç iken, iPhone 8 Plus 5,5 inçlik bir ekrana sahip. Telefon pil ömrü ise Nguyen’e o kadar da ikna edici gelmemiş.

        20

        BUSINESS INSIDER: “İDEAL DENGE”

        Business Insider’dan Steve Koach, iPhone X ile 18 saat geçirdikten sonra yeni tasarımı ve büyük ekranı beğendiğini, ‘home’ tuşunu özlemeyeceğini açıkladı.

        21

        Koach’a göre Face ID hatasız çalışıyor ve ekranın üst bölümündeki çentik rahatsız edici değil. Fakat geliştiricilerin uygulamalarını bu çentiğe adapte etmeleri gerekecek.